Kako danas izgleda Azra iz kultnog bh. filma Dom za vješanje

0
Radiosarajevo.ba
Kako danas izgleda Azra iz kultnog bh. filma Dom za vješanje
Foto: Printscreen / Dom za vešanje

Kultni film Emira Kusturice Dom za vešanje iz davne 1988. godine prati teška priča i ljubav između Perhana i Azre.

Glavne uloge tumačili su Davor Dujmović i Sinolička Trpkova, a na velikom platnu dočarali su kroz čistu emociju šta znači nesretna ljubav.

Sinolička je tada imala samo 23 godine, ali njen besprijekorni talent nije se mogao zanemariti. Danas je uvažena profesorica glume na Akademiji umjetnosti u Skoplju, a nerijetko se sjeti ovog kultnog ostvarenja.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Sretna sam što sam imala tu mogućnost biti dio izuzetno velikog filma koji se realizirao u posljednjem trenutku prije raspada Jugoslavije. Međutim, kad iza sebe imate jedno takvo iskustvo, onda je to i problem jer u svakom narednom poslu, bilo glumačkom ili profesorskom, težite nekom savršenstvu i podižete vlastite kriterije.

Kad znate kako izgleda proces stvaranja jednog takvog djela, uvijek ste nezadovoljni ako ne doživite, ne vidite ili barem malo ne osjetite ono što se u vama urezalo kao potraga za nedostižnim, kao magija stvaralaštva i kao beskompromisnost u ostvarenju zamišljenog", izjavila je glumica jednom prilikom.

Sinolička Trpkova
Foto: Instagram: Sinolička Trpkova

Od snimanja filma prošlo je više od 30 godina, a glumica danas izgleda potpuno drugačije, pa je tako mnogi ne bi prepoznali. U braku je s Holanđanom Marcelom s kojim ima kćer Leonu i sina Meglena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije