Sjećate li se jedne od najljepših glumica iz bivše Jugoslavije: Zbog nesreće je ostala nepokretna

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se jedne od najljepših glumica iz bivše Jugoslavije: Zbog nesreće je ostala nepokretna
PrtScr / Merima Isaković

Unatoč brzom usponu na glumačkoj sceni, sudbina je imala drugačije planove za Merimu Isaković. U svojoj 21. godini, doživjela je tešku saobraćajnu nesreću zajedno s bratom, što je naglo prekinulo njezinu obećavajuću karijeru.

Iako je upisala beogradsku glumačku akademiju s tek 16 i pol godina, Merima Isaković brzo se probila na glumačku scenu i postala zvijezda. Njezina izvanredna nadarenost rezultirala je mnogim ponudama za uloge u filmovima kao što su Ljubav i bijes (1978.), Jovana Lukina (1979.) i Neka druga žena (1980.).

No, njezinu karijeru naglo je prekinula saobraćajna nesreća koju je doživjela s bratom u 21. godini. Nesreću je izazvao pijani policajac, a Merima je pretrpjela tešku ozljedu kičme koja je ozbiljno ugrozila njezin život.

Poznato vrijeme i mjesto dženaze 22-godišnjem Selmiru Šahinoviću

Poznato vrijeme i mjesto dženaze 22-godišnjem Selmiru Šahinoviću

Bella Hadid šutila zbog prijetnji smrću: "Srce mi krvari od bola i traume koju gledam"

Bella Hadid šutila zbog prijetnji smrću: "Srce mi krvari od bola i traume koju gledam"

"Nesreća se dogodila u Beogradu, dan poslije završetka snimanja filma Neka druga žena. Bila sam u automobilu zajedno s mojim bratom, kao i s našim prijateljem Nedimom, koji je tada bio na služenju vojnog roka. Nesreću je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao sa zabave iz hotela ‘Jugoslavija‘. Kada je na mjesto događaja došla policija, on je, kao njihov šef, praktički sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopće nije mogao izaći iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj došla vojna policija, Milojević je morao puhati, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj je brat zadobio ozljedu bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu s teškim povredama glave, a meni je dijagnosticirana teška povreda kičme s najtrajnijim posljedicama", objasnila je Merima, koja je na kraju operisana u beogradskoj bolnici uz, kako navodi, ‘lošu organizaciju tog hirurškog zahvata‘.

Nakon dugog perioda liječenja u Rusiji, Ukrajini i Kini, Merima se preselila na Novi Zeland, gdje je započela novi život. Postala je majka i ostvarila se kao klinički psiholog, a njezina inspirirajuća priča o preživljavanju i novim počecima služi kao podsjetnik da se iz najtežih izazova može izroditi uspjeh i sreća, prenosi srbijanski medij. 

"Na posao idem svojim automobilom koji na krovu ima specijalnu dizalicu. Njome se moja kolica podignu na krov i tu budu dok vozim. Kad se zaustavim, spuštam kolica. Radim s ljudima svih godina koji su preživjeli neku traumu, depresiju, anksioznost, napad panike, OKP, kao i teške odnose, probleme sa samopouzdanjem i slične stvari", otkriva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije