Voditeljica objavila fotografije iz bolnice: "Naš drugi rođendan, jer sam živa"

1
Radiosarajevo.ba
Voditeljica objavila fotografije iz bolnice: "Naš drugi rođendan, jer sam živa"
Foto: Instagram / Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom

U noći sa subote na nedjelju u stanu voditeljice Nikoline Pišek (48) u Zagrebu, u kojemu živi sa suprugom Vidojem Ristovićem (42), puknula je cijev od plina koja osigurava grijanje za cijelu zgradu.

Pišek i njena kćerka Una (6) otrovale su se plinom. Odmah su prebačene u bolnicu i jučer su puštene.

Nikolina je na društvenim mrežama objavila nekoliko fotografija iz bolnice te napisala kako je zahvalna što su ostale žive.

"Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom", započela je Nikolina objavu pa objasnila: 

Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom  - undefined

Foto: Instagram: Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom

"Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na tridesetak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će napuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se, u trenutku kad tihi ubojica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima, upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega., prenosi 24.sata.hr

Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom  - undefined

Foto: Instagram: Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom

Pišek je napisala  kako je ništa nije upućivalo na pomisao da su se ona i kćerkica možda otrovale. Popila je tabletu za smirenje jer ju je boljela glava, a srce joj je lupalo.

Foto: Instagram: Nikolina Pišek i kćerka otrovale se plinom

"Nakon toga ćete leći. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetla hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati", napisala je Pišek i zamolila sve neka se čuvaju i ostanu sigurni.

Apelirala je na zakonodavna tijela da uvedu obavezan detektor CO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije