Nikolina Pišek nakon trovanja: Imam smetnje u disanju i radu srca

1
Radiosarajevo.ba
Nikolina Pišek nakon trovanja: Imam smetnje u disanju i radu srca
Foto: RAS Srbija / Nikolina Pišek

TV voditeljica Nikolina Pišek Ristović javila se iz Zagreba, iz hotela u kojem boravi, nakon što se u noći između subote na nedelju sa kćerkicom Unom Sofijom u porodičnoj kući otrovala ugljen-monoksidom.

"Drago mi je što vas vidim. Ovaj put nije floskula, jako mi je drago što vas vidim! Trenutno sam okej, Una isto... Moramo ići na dodatne pretrage. Una je preživjela malo manje trovanje od mene, budući da je u pitanju visinska razlika.

Ja sam na nekih metar i 70 visine, za razliku od Une koja je niža. Ona je doživjela manje trovanje. Ugljen-monoksid je plin koji se zadržava u gornjem dijelu prostorije. Nas je spasilo što je volumen prostorije dosta velik i stropovi su nam visoki. Imali smo više vremena do nečije reakcije, imali smo veće šanse da budemo spašeni", počela je Nikolina, za Prvu TV.

Dodala je da ima smetnje disanja, smetnje u radu srca...

"To tek moram provjeriti dodatnim pretragama, šta se zapravo dogodilo i da li ću imati trajne posljedice. Una mora uraditi pretrage mozga, budući da je EEG mozga isto ukazao na neke nepravilnosti, pa se mora utvrditi da li je to nešto što će biti trajno ili je to nešto što je uslijedilo u tom trenutku od stresa ili tako nekih nepredviđenih okolnosti u trenutku mjerenja", istakla je Nikolina.

Ugljen-monoksid je plin koji se zapravo veže u krvi umjesto kiseonika, kaže ona.

"Znači, vaši glavni organi u tijelu koji su vitalni, prvi počnu odumirati, zbog toga što se umjesto kiseonikom opskrbljuju ugljen-monoksidom. To je dosta važno da ljudi znaju, da ne misle da je to to, u trenutku kad su spašeni od trovanja. Rijetko ko preživi trovanje ugljen-monoksidom, to je smrt koja je prilično izvjesna, jer nastupa poprilično brzo", objasnila je poznata TV voditeljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije