Veliki gurmanica: Otkriveno šta sve jede Meghan Markle

4
Radiosarajevo.ba
Veliki gurmanica: Otkriveno šta sve jede Meghan Markle
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle

Meghan Markle veliki je gurman i jako je strastvena prema onome što jede. Prije nego što je objavila zaruke s princem Harryjem, vojvotkinja od Sussexa podijelila je savjete i recepte na svojoj lifestyle internetskoj stranici The Tig.

Opisivala je sebe kao: 'Neko ko ne samo da voli, već i cijeni umjetnost te vještinu pripreme dobre hrane.'

Kraljičina smrt mijenja situaciju za Archieja i Lilibet: Koju titulu će dobiti djeca Meghan i Harrya

Kraljičina smrt mijenja situaciju za Archieja i Lilibet: Koju titulu će dobiti djeca Meghan i Harrya

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Doručak

Meghan se brine da nikada ne preskoči najvažniji obrok u danu.

Prije nego što se udala za Harryja, otkrila je da je savršen početak dana bio ispijanje acai smoothieja - ali prilično je skup.

Acai bobica, koju vole slavne osobe, uključujući Victoriju Beckham, nazvana je 'ljubičastim zlatom' jer je prepuna antioksidansa.

To se odražava na cijenu, pri čemu je Meghan pomiješala paketić od 4 funte (8KM) s bademovim mlijekom, pola banane i smrznutim bobičastim voćem.

Ona sve pokriva kokosovim pahuljicama, pčelinjim polenom i manuka medom, koji koštaju nevjerojatnih 15 funti (25KM) po staklenci.

Kada se želi zasititi, Meghan također uživa u omletu sa sirom, svježim začinskim biljem i tostom.

U kraljevskoj biografiji 'Finding Freedom' autori Omid Scobie i Carolyn Durand otkrili su Meghaninu jutarnju rutinu.

"Njezin jutarnji ritual započeo je šalicom vruće vode i kriškom limuna, nakon čega je uslijedio njezin omiljeni doručak od zobenih pahuljica, obično napravljenih s bademovim ili sojinim mlijekom s bananama i agavinim sirupom za slatkoću", napisali su.

 Meghan Markle
Foto: EPA-EFE: Meghan Markle

Ručak

Postoji jedna stvar kojoj Meghan ne može odoljeti kad ode na ručak - krumpirići.

Bivša glumica rekla je svojedobno: 'Uvijek se nadam da ću ručati s ljudima, tako da možemo podijeliti krumpiriće. Za mene je to posebna grupa hrane.'

Otkrila je da bi njezin idealan dan sadržavao riblje tacose za ručak - a također je veliki obožavatelj sushija i redovito bi jela u restoranima Sugarfish i Sushi Park u Los Angelesu.

Kad poželi nešto laganije za svoj drugi obrok u danu, Meghan se odluči za ukusnu vege kvinoju.

Dok je za Today opisivala svoju tajnu usavršavanja obroka, objasnila je: 'Na početku svake sedmice obično skuham kutiju kvinoje, a dok se krčka, u posebnoj posudi pirjam luk, češnjak i sve povrće koje imam pri ruci.

'Povrće začinim Spikeom, mješavinom začina koju je moja mama uvijek koristila dok sam odrastala, ili malo Bragg Liquid Aminos'.

'Uvijek dodajem mljevenu crvenu papriku i nasjeckano svježe začinsko bilje. Ubacite ovu mješavinu povrća u gotovu kvinoju i jedite je kao prilog, prelivenu na salatu od kelja ili kao lagani međuobrok. Čuva se danima u vašem frižideru.'

Meghan Markle
Foto: gettyimages: Meghan Markle

Međuobrok

Kad joj treba popodnevna okrepa, umorna Meghan odlučuje se za ukusni zeleni sok. Tako je preživjela duge dane snimajući seriju 'Face'.

Umjesto da ide na kafu kako bi dobila dozu kofeina, vojvotkinja voli miješati jabuku, kelj, špinat, limun i đumbir, piše 24sata.hr.

Vojvotkinja je za Today otkrila: 'Ako ujutro pomiješam malo jabuke, kelja, špinata, limuna i đumbira u svom Vitamixu i donesem ga na posao, uvijek otkrijem da je pijuckanje toga puno bolje od šalice espressa.'

Otkrila je i svoju ljubav prema lubenici s cimetom, 'bilo običnoj ili narezanoj na kockice s fetom i mentom i prelivenom s malo maslinovog ulja'.

Meghanina druga omiljena poslastica otkrivena je u Finding Freedom: 'između obroka odlučila se za kriške jabuke i maslac od kikirikija.'

Vojvotkinja također voli peći kruh od banane kod kuće. Čak je ponijela domaću štrucu na piknik s princem Harryjem u Dubbou tijekom njihove kraljevske turneje po Australiji i Novom Zelandu.

Meghan Markle i Harry
Foto: EPA-EFE: Meghan Markle i Harry

Večera

Ranije se tvrdilo da je tjestenina zabranjena u kuhinjama palače, ali to sigurno nije slučaj za Meghan.

Na pitanje koji bi recept mogla napraviti zatvorenih očiju, Meghan je za Eye Swoon rekla: 'Cacio e Pepe tjestenina, tako je jednostavno.'

Jedna od Meghaninih omiljenih večera kod kuće je njezin vlastiti umak za tjesteninu, koji opisuje 'seksi' i 'prljavim'.

Prijateljica ju je uvjerila da kuha tikvicu četiri do pet sati dok se ne raspadne u 'prljavu, seksi kašu' te da je ubaci s tjesteninom.

'Umak postaje tako kremast da biste se zakleli da ima tone maslaca i ulja u njemu, ali to su samo tikvice, voda i malo temeljca', rekla je za Delish.

Meghan je priznala da ponekad poželi makarone sa sirom, odnosno popularan mac and cheese, koji je znala kuhati za djecu koju bi čuvala. A to je i najdraže Harryjevo jelo.

Još jedno jelo koje ima posebno mjesto u njihovim srcima je pečena piletina, jer je to obrok koji je par pripremao za večeru u Kensingtonskoj palači netom prije zaruka.

Meghan je u intervjuu svojedobno rekla: 'Bila je to ugodna noć. Pekli smo piletinu i jeli.'

Vojvotkinja sve to voli zaliti čašom crnog vina, a čak je i svoj kulinarski blog nazvala Tig po talijanskom vinu Tignanello.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije