Urnebesna teorija zavjere poharala društvene mreže: Zašto je princeza Anne stavila tu glomaznu kapu?

0
Radiosarajevo.ba
Urnebesna teorija zavjere poharala društvene mreže: Zašto je princeza Anne stavila tu glomaznu kapu?
Foto: Printscreen / Princeza Anne i Princ Harry

Mnogi od onih koji su pratili krunidbu kralja Charlesa potiho su očekivali neki skandalčić, nezgodu, spornu situaciju i to, naravno, povezanu s odbjeglim princom Harryjem. Pa, kada se već nije dogodila, izmislili su je.

Naime, na društvenim mrežama krenula je šašava priča o tome kako je princeza Anne, sestra kralja Charlesa, odjenula krajnje ozbiljnu i poprilično masivnu vojnu uniformu s plaštom i kapom na kojoj se uzdiže velika crvena perjanica, da bi Harryju otežala život i napakostila mu.

Naravno, razlog za njezinu odluku o vojnoj odori nije odbjegli Harry nego njezina uloga u ceremoniji krunidbe.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Princ, koji nije baš u najboljim odnosima s ostatkom porodice, sjedio je u Westminsterskoj opatiji u četvrtom redu, s rođakinjama, princezama Beatrice i Eugenie i njihovim supruzima, odmah iza princeze Anne. S njom je neposredno prije obreda čak i razmijenio nekoliko rečenica.

Crvena perjanica na princezinoj kapi definitivno mu je zaklanjala pogled na središte crkve. U televizijskom prijenosu pažljiviji promatrači mogli su vidjeti i kako pogled mlađeg kraljeva sina vrluda po opatiji.

Rojalisti su bili oduševljeni izmišljenom diverzijom, oni koji nisu ludi za monarhijom smatrali su kako princeza djeluje "pomalo smiješno", a jedan je kraljevski fan napisao da je princeza imala jedan od najzanimljivijih outfita na cijeloj krunidbi i da je izgledala "kao moćna i opaka gusarica", piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije