Unuci Miloševića, Tuđmana i Izetbegovića: U javnosti ih znaju najmanje zbog politike

Radiosarajevo.ba
Unuci Miloševića, Tuđmana i Izetbegovića: U javnosti ih znaju najmanje zbog politike
Foto: Facebook / Nera Kristina Tuđman

Rođeni u doba kada su njihove dede krojile moderne granice Balkana, unuke i unuci Franje Tuđmana, Alije Izetbegovića i Slobodana Miloševića, danas izazivaju pažnju javnosti, ne toliko zbog svog djelovanja, već usljed atraktivnog izgleda i ljepote.

Nera Kristina Tuđman, Nađa Berberović-Dizdarević i Marko MIlošević Junior, postali su predmet interesovanja balkanske javnosti još u tinejdžerskom dobu, a svako od njih je u jednom trenutku bio u centru pažnje usljed svojih stavova, spoljašnjeg izgleda, pa i karijere koju su odabrali. Slučajno ili ne, svoje djedove smatraju za heroje i velike mislioce, a neki od njih su riješili su pokušali i da nastave lozu političara koja je prekinuta sa njihovim roditeljima i to usljed brojnih kontroverzi koje su ih pratile, piše Blic.

No, krenimo redom:

Nađa Barberović Dizdarević

Nađa (34), unuka Alije Izetbegovića, je danas jedna od poznatijih bosanskih fotografa, te je na Instagramu prati nešto više od 20. 000 ljudi. Također, ona je nešto ranije ove godine, u maju priredila knjigu sa ilustrovanim citatima svog dede. Radi i kao naučno-istraživački radnik Muzeja „Alija Izetbegović“.

Unuka Alije Izetbegovića priredila njegovu zbirku ilustrovanih citata

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića "Poruka sebi" u izdanju Muzeja "Alija Izetbegović" izlazi iz štampe ovih dana. Urednica izdanja je Nađa Berberović-Dizdarević, vizuelni identitet knjige uradili su Emir Oručević koji je i autor naslovnice te Fadil Pleho kao autor dizajna.

Kako je navela, ona je za potrebe knjige umrežila citate Alije Izetbegovića koji govore oo životu, smrti, slobodi, ljubavi, nauci, umjetnosti i ostalim životnim temama.

Sa druge strane, u svijetu modne fotografije, može se reći da je veoma uspješna, te i da je zaista talentovana. O tome svjedoče fotografije na njenom poslovnom Instagram profilu, gdje se vidi da sarađuje sa poznatim licima modelinga, ali i sa poznatim brendovima.

Nera Kristina Tuđman

Sa druge strane, unuka Franje Tuđmana, atraktivna Nera Kristina (23) nije se bavila zapisivanjem misli svog dede, ali je u jednom trenutku svog života riješila da se učlani u njegovu stranku HDZ.

Kako je navela u jednom intervjuu, član HDZ-a je postala 2012. godine kada su Tomislav Karamarko i Miljijan Brkić došli u njihovu porodičnu kuću i donijeli im članske karte i to nakon što ih je (porodicu Tuđman) Ivo Sanader na fin način odstranio iz stranke.

Nera Kristina Tuđman - undefined

Nera Kristina Tuđman

Nera, inače student pravnog fakulteta, bila je član ove partije sve do 2018. godine, kada je riješila da istupi iz nje i to zbog ratifikovanja Istanbulske konvencije od premijera i lidera HDZ-a Andreja Plenkovića.

Jedna od njenih izjava u kojoj je navela kako ne podržava ni ustaše ni partizane, pa ni sve one ljude koji podržavaju i šire zlo, nakon čega je dodala kako rado ide na koncerte Marka Perkovića Tompsona, te i da ne vidi ništa sporno u ustaškom pozdravu "za dom spremni", izazvala je dosta pažnje u regionu.

Marko Milošević Junior

Rođen godinu dana prije odlaska s vlasti njegovog dede, Marko Milošević Junior (20) je sa majkom Milicom Gajić proveo detinjstvo u Požarevcu, gdje je i završio osnovnu i srednju školu.

Kako je izjavio u jednom intervjuu, upravo svog dedu Slobodana smatra za najvećeg političara, te i heroja, zbog čega je imao želju da se učlani u SPS.

Marko Milošević Junior - undefined

Marko Milošević Junior

U žižu javnosti je dospeo 2016. godine, kada je dao intervju o svom odrastanju, ali i o tome kako je bilo biti unuk Slobodana Miloševića i sin Marka Miloševića, poslije Petog oktobra 2000. godine.

Nakon toga, ponovo je dospio na naslovnice i to nakon proslave punolietstva u jednom požarevačkom restoranu, gdie je veselju prisustovao i predsjednik SPS-a Ivica Dačić u društvu sina Luke, koji je ujedno i prijatelj sa unukom Slobodana Miloševića.

Marko je danas student pravnog fakulteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije