Unuka A. Izetbegovića poklonila zbirku citata Biblioteci za slijepa i slabovidna lica

Radiosarajevo.ba
Unuka A. Izetbegovića poklonila zbirku citata Biblioteci za slijepa i slabovidna lica
Foto: Facebook / Sakib Pleh i Nađa Berberović-Dizdarević

Biblioteku za slijepa i slabovidna lica BiH je posjetila Nađa Berberović-Dizdarević, naučno-istraživački radnik Muzeja „Alija Izetbegović“, i tom prilikom poklonila knjigu „Poruka Sebi“ zbirku ilustrovanih citata prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića koju je sama priredila.

Unuka Alije Izetbegovića priredila njegovu zbirku ilustrovanih citata

Zbirka ilustrovanih citata prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića "Poruka sebi" u izdanju Muzeja "Alija Izetbegović" izlazi iz štampe ovih dana. Urednica izdanja je Nađa Berberović-Dizdarević, vizuelni identitet knjige uradili su Emir Oručević koji je i autor naslovnice te Fadil Pleho kao autor dizajna.

Direktor Sakib Pleh upoznao je gošću sa radom Biblioteke i poklonio je za zbirku Muzeja tri audio knjige na CD-u: „Islamska deklaracija“, „Moj bijeg u slobodu“ i „Islam između Istoka i Zapada“ autora Alije Izetbegovića.

Dogovorena je i saradnja ove dvije ustanove, te potpisivanje memoranduma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije