Uma Thurman: Harvey Weinstein htio me silovati, a Tarantino ubiti

Radiosarajevo.ba
Uma Thurman: Harvey Weinstein htio me silovati, a Tarantino ubiti
Uma Thurman je prekinula šutnju o svom lošem iskustvu s Harveyom Weinsteinom, a usput je prozvala i Quentina Tarantina, s kojim je snimila Pulp Fiction (1994) i dva dijela "Kill Bill", 2003. i 2004 (u produkciji Weinsteina).

U intervjuu koji je dala tokom vikenda za New York Times, Uma je otkrila kako ju je sredinom devedesetih godina producent pokušao seksualno napasti u jednom londonskom hotelu.

Ne samo što je detaljno opisala kako se "migoljila poput životinje" pokušavajući da se oslobodi Harveyevog napada, Turman je optužila njegove nekadašnje zastupnike iz CAA (Creative Artists Agency) koji su podržavali takvo ponašanje ali i reditelja Quentina Tarantina koji je nije zaštitio kada je imala udes na snimanju filma Kill Bill u Meksiku, što je bio još jedan težak udarac.

 

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on

Prije toga je, kaže, Quentin pljunuo na nju u jednoj sceni i davio je u drugoj a onda ju je, pun bijesa, primorao da vozi kola u sceni iako je ona misila da je to posao za kaskadera. Prilikom snimanja udarila je u palmino drvo.

“Harvey me je napao ali to me nije ubilo. Ono što me je stvarno dotuklo u vezi sa udesom jeste što su me time zgazili kad sam bila na zemlji. Do tada sam već prošla pravi pakao”, istakla je glumica.

Ona je dodala da je saradnju s Quentinom doživljavala kao učestvovanje u stvaranju nečeg dobrog.

"Sve što sam dozvolila da mi se desi bilo je kao hrvanje u blatu s vrlo ljutim bratom. Ali sam ipak i ja imala kazati koju", poručila je Uma.

Ona je na svom Instagram profilu objavila i uznemirujući snimak sudara, koji su sve do sada krili od nje. Snimak joj je nedavno nabavio Tarantino lično.

Uma mi je tražila snimak sudara i ja sam joj ga lično dao, iskopao sam ga negdje poslije 15 godina. Ona je htjela da optuži neke koji su zataškavali šta se desilo na snimanju. Znao sam da će ga iskoristiti kad bude izašla u medije sa svojom pričom. Kako sam ja ispao jedini krivac u tome, nije mi jasno. Problem je što ni ona ni ja nismo sigurni zašto je došlo do udesa. Možda sam kriv što sam je natjerao da vozi, ali daleko od toga da sam se derao na nju i tjerao je da to uradi. Vjerovatno sam samo prevrnuo očima, jer to je bio posljednji dan snimanja i svi smo već bili iscrpljeni i nervozni. Prošao sam putem kojim je trebalo da ide i djelovalo mi je kao ravan, siguran put. Nisam ni pomišljao na kaskadera. Rekao sam joj da će sve biti okej, da je bezbjedna. A nije bila. Pogriješio sam. Nisam je ugurao u kola. Ušla je jer mi je vjerovala. Problem je što je trebalo da vozi suprotnim smjerom od onog koji sam ja prošao. Mislio sam da nema razlike. To što sam je pustio da uđe u kola je jedna od najužansijih grešaka mog života, zbog čega se neizmjerno kajem”, rekao je reditelj za "Deadline".

On je priznao da je ovaj incindent godinama potom utjecao na njegov odnos sa Umom.

“I dalje komuniciramo, ali je povjerenje među nama zauvijek slomjeno”, otkrio je Tarantino.

Harvey Weinstein, trenutno na rehabilitaciji u Arizoni, demantovao je sve Umine navode.

"Gospodin Weinstein priznaje da je pokušao da se nabacuje Umi Thurman, jer je pogrešno protumačio njene signale. Odmah potom se izvinio. Ona je sjajna glumica sa kojom je imao flertan i zabavan profesionalni odnos i nije nikada prijetio da će joj uništiti karijeru, kao što Uma tvrdi", piše u saopćenju Harveyevog PR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije