Udala se za šeika i rodila sina, a onda na televiziji otkrila šokantnu istinu: "Najgori trenutak..."

8
Radiosarajevo.ba
Udala se za šeika i rodila sina, a onda na televiziji otkrila šokantnu istinu: "Najgori trenutak..."
Foto: Instagram / Nivin El-Gamal

Život Nivin El Gamal potpuno se promijenio nakon fatalnog susreta u Dubaiju.

Naime, 2003. godine u japanskom restoranu u Dubaiju dogodio joj se zaplet vrijedan holivudske romanse. Stol do njenog sjedio je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu - šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum - s prijateljem. "Dobrodošla u Dubai", rekao je tada šeik Nivin i njenoj prijateljici.

Uzeo im je brojeve telefona ne predstavivši se. Sutradan su otišli na večeru, a on je prilično teatralno otkrio svoj identitet. "Donio je časopis i stavio ga pred nas. Bio je na naslovnici. Bili smo šokirani. Izgledao je premlad da bi bio šeik", kaže Nivin.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Njihova burna romansa započela je nekoliko sedmica nakon što su se upoznali u Dubaiju, kada je Ahmed posjetio London kako bi vidio Nivin. Znala je da on također ima posla u ovom gradu, kao predsjednik Emirates Airlinesa i kao član jedne od najbogatijih i najmoćnijih dinastija u Emiratima. Njegov otac, brat i nećak vladali su Dubaijem kao emiri, a za to vrijeme on je stekao nevjerojatno bogatstvo, za koje se vjeruje da premašuje 20 milijardi funti.

"Uglavnom smo boravili u njegovom stanu. Nikad me niko nije toliko privukao. Da je tražio da se bacim u rijeku, ja bih to učinila", rekla je ova žena.

"Bila je to jako dobra veza i osjećala sam da ću se udati za njega. Čak sam kupila i vjenčanicu", rekla je. U međuvremenu je uživala u životu ljubavnice milijardera – putujući svijetom i primajući skupe darove.

Satovi, nakit, torbe, dobila je navodno i Louis Vuitton torbu od krokodilske kože koju nema niko na svijetu. Nivin je i sama bila jako bogata.

Potječe iz jedne od najbogatijih egipatskih porodica, a odrasla je u palači u Mansouri.

Nakon gotovo dvije godine veze stvari su krenule po zlu: "Krajem 2004. bila sam na večeri s jednom njegovom sestričnom, a ona je tvrdila da potajno ima ženu Libanonku i da s njom ima kćer. On je to negirao i godinama tvrdio da to nije istina".

Sljedeće godine pronašla je dokaz Ahmedove nevjere: "Kad sam došla s posla, na jastuku sam pronašla trag ružičastog ruža." Nivin ga je tada ostavila, ali su se 2006. nakon mjeseci nagovaranja pomirili – presudilo je to što ju je Al Maktoum konačno zaprosio. U januaru 2007. godine vjenčali su se na tajnoj islamskoj ceremoniji, pred dva svjedoka - muškarcima Tarekom i Hakimom, koji su tada radili za šeika.

Nastavila je živjeti u Londonu i primati 15.000 funti mjesečno od supruga, ali ga je viđala svaka dva mjeseca. Tvrdi da joj je i dalje bio potpuno posvećen te da je to bila najsretnija godina njezina života. Nekoliko mjeseci kasnije ostala je trudna - rekla je to Ahmedu, inzistirajući da se moraju javno vjenčati, na što je on, barem prividno, pristao. Odletjela je u Dubai kako bi dogovorila nadolazeće vjenčanje.

"Kad sam stigla tamo, njegovi rođaci i zaposlenici počeli su mi govoriti: 'Hoda s tom djevojkom, oženit će se sestrom kralja Maroka'. Pitala sam ga o tome i jako smo se posvađali", kaže Nivin.

Kći arapskog šeika prekršila tradiciju: Posjetila Španiju i sve iznenadila stajlingom

Kći arapskog šeika prekršila tradiciju: Posjetila Španiju i sve iznenadila stajlingom

Maktoum je negirao tvrdnje, ali su se sukobi nastavili sve dok se Nivin nije vratila u London. Ispostavilo se da je to bio posljednji put da je vidjela šeika.

Kada ga je obavijestila da je rodila, da ima sina i da ga je nazvala Said, po njegovom ocu, nije bilo odgovora. U junu ju je nazvao prijatelj i rekao joj da upali arapsku televiziju. Ono što je vidjela na ekranu šokiralo ju je – muškarac za kojeg se udala prije nepune dvije godine udaje se za jednu od svojih rođakinja.

Mjesec dana kasnije, nakon što je neprestano zvala čovjeka kojeg je nazivala svojim mužem, konačno je dobila odgovor. "Nazvao me 14. maja i rekao: “Što hoćeš? Sad znaš da sam oženjen. Ne želim tebe i ne želim ovo dijete."Kad sam ga pitala za razvod, rekao je: "Već smo razvedeni", rekla je.

Nivin je nakon ovog razgovora doživjela slom živaca - isključila je telefon i zaključala se u svoj stan. Policija ju je pronašla kako sjedi na krevetu i plače, a prijatelji su strahovali da se ubila. "Bio je to najgori trenutak u mom životu. U našoj kulturi ne postoji samohrana majka".

Ostala je bez novca i podigla je tužbe na sudu kako bi on priznao njihov brak i dao joj alimentaciju za sina.

Sudski spor trajao je godinama, ali je nakon brojnih ročišta i testa očinstva šeik Ahmed morao priznati sina Saida, dati mu prezime i mjesečnu alimentaciju, objavio je Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije