Ko je supruga katarskog šeika? Nazivaju je kraljicom stila, to je dokazala i na Svjetskom prvenstvu

2
Radiosarajevo.ba
Ko je supruga katarskog šeika? Nazivaju je kraljicom stila, to je dokazala i na Svjetskom prvenstvu
Foto: Instagram / Moza Bint Nasser

Ovih dana sve su oči uprte u Katar, gdje se održava Svjetsko nogometno prvenstvo.

Otvaranju je prisustvovala i Moza bint Nasser, supruga šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, nekadašnjeg katarskog emira, i majka sadašnjeg emira Tamima bin Hamada Al Thanija.

Lijepa 63-godišnjakinja se pojavila u dugoj bordo Pradinoj haljini od satena, koju je upotpunila jaknom u istoj boji i maramom. Svoj outfit začinila je svjetlucavim brošem i nakitom te brendiranom kožnatom torbom.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Ronaldo prva osoba sa 500 miliona pratilaca na Instagramu

Ronaldo prva osoba sa 500 miliona pratilaca na Instagramu

Moza bint Nasser putem Instagrama je svima poželjela dobrodošlicu:

"Došlo je vrijeme. Dobrodošli u Katar i sretno svima", napisala je u opisu fotografija na kojima je sa suprugom i djecom.

Suprugu šeika Hamada često nazivaju ‘kraljicom stila‘, a 2015. godine proglašena je jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu.

O stilu prve dame Qatar-a svoje su rekli i Vogue koji je uvrstio u pet najbolje odjevenih žena svijeta. Vanity Fair ju je progasio najljepše obučenom damom plave krvi, a za Julien McDonalda ona je druga Jacqueline Kennedy.

Moza je jedna od retkih dama koje 365 dana u godini oblače komade visoke mode, Chanel, Givenchy, Dior njene su omiljene modne kuće.

Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do 100.000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.

Rođena je 1959. godine, a njezin otac bio je ugledni katarski biznismen i opozicijski vođa za vrijeme vladavine Khalifa bin Hamada bin Abdullaha Al Thanija.

Poznata je po svom radu u području zdravstva i obrazovanja, a 1995. godine utemeljila je Fondaciju za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice.

Također je dobitnica brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije