Kći arapskog šeika prekršila tradiciju: Posjetila Španiju i sve iznenadila stajlingom

0
Radiosarajevo.ba
Kći arapskog šeika prekršila tradiciju: Posjetila Španiju i sve iznenadila stajlingom
Foto: Instagram / Hind Bint Hamad Al Thani

Kći slavnog katarskog šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija - šeika Hind Bint Hamad Al Thani, prije nekoliko dana posjetila je Madrid i sve iznenadila svojim izgledom i stajlingom!

Šeik Hamad ibn Khalifa al-Thani, bivši katarski emir, i njegova supruga šeika Moza ibn Nasser jedni su od najutjecajnijih ljudi u arapskom svijetu.

Imaju sedmero djece, a čini se da njihov primjer najviše slijedi nasljednica šeika Hind. Naime, nedavno je posjetila Madrid povodom završetka akademske godine Muzičke škole "Reine Sofia" u istoimenom muzeju, a koju je organizirala bivša španska kraljica Sofia, a tom je prilikom sve iznenadila odabirom stajlinga.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Pojavila se u crno-bordo haljinama koje su bile vrlo elegantne, a cjelokupni look upotpunila je vrlo minimalnim komadima nakita, ali i zanimljivom torbicom. No, sve je iznenadila činjenica da miljenica katarskog šeika nije nosila hidžab, već joj je duga crna valovita kosa padala preko ramena.

Budući da u Španiji vrijede drugačiji kodeksi ponašanja, ovaj put je odlučila izostaviti simbol arapskih žena, a slično je radila i njena majka tokom službenih posjeta drugim zemljama. Također, budući da šeika Moza važi za jednu od najljepših dama arapskog svijeta s besprijekornim modnim ukusom, mogli su se čuti komentari da ju je kćer ovim potezom pokušala nadmašiti.

Moza je sa suprugom nekoliko puta službeno posjetila Španiju, u vrijeme kada su na prijestolju bili kraljica Sofia i kralj Juan Carlos I., koji je abdicirao 2014. u korist sina kralja Felipea VI., koji je oženjen kraljicom Letizijom.

Obavlja niz funkcija

Hamadova nasljednica iza sebe ima brojne uspjehe, ali mnogi dijele mišljenje da ona nikako ne može doći do izražaja od svojih slavnih i utjecajnih roditelja, pogotovo od lijepe majke.

Ko je supruga katarskog šeika? Nazivaju je kraljicom stila, to je dokazala i na Svjetskom prvenstvu

Ko je supruga katarskog šeika? Nazivaju je kraljicom stila, to je dokazala i na Svjetskom prvenstvu

Obnašala je dužnost potpredsjednice i predsjednice Izvršnog odbora Visokog prosvjetnog vijeća, koje je preraslo u Ministarstvo prosvjete i visokog obrazovanja. Imala je visoku poziciju u administraciji svog oca koji je prijestolje predao njenom bratu šeiku Tamimu.

Potpredsjednica je i izvršna direktorica Katarske fonacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice (QF), koju su osnovali njezini roditelji. Bila je supredsjedateljica savjetodavnog odbora Sveučilišta "Northwestern" u Kataru, članica i potpredsjednica Upravnog odbora Katarske fondacje. 

Ima šestero djece

Sa šeikom Faisalom bin Thani al-Thanijem u skladnom je braku već 13 godina. Glamurozno vjenčanje organizirano je 2010. godine u Dohi, a kruna njihove ljubavi je šestero djece - pet sinova i kćer.

Njene objave na Instagramu, gdje je prati skoro 200.000 ljudi, uglavnom su o djeci i načinu odgoja i obrazovanja. Osim toga, brojni pratitelji oduševljeni su njenim besprijekornim stilom jer savršeno spaja moderne i tradicionalne komade, što je pokazala i prilikom posjeta Madridu.

Voli sport

Sportske aktivnosti dio su njene svakodnevice, a prije dvije godine čak je istrčala triatlon u Hamburgu.

"Bilo je to 26. juna 2011. Moja kćer je imala jedan dan. Izvan bolnice, ceste su bile zatvorene jer je trebala početi utrka Ironman. Od tog dana sanjala sam o sudjelovanju u triatlonu. Deset godina kasnije završila sam svoj prvi olimpijski triatlon. Neću lagati, malo sam razočarana zbog okolnosti za koje me treninzi nisu mogli pripremiti. Stopala su mi utrnula od hladnoće tokom cijele biciklističke utrke i većeg dijela trke. Osjećala sam da mogu bolje, ali to mi je podsticaj za iduću utrku", rekla je jednom prilikom ova borbena dam, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije