Pjevačica / Tragičan razlog zbog kojeg je Avril Lavigne nestala: "Prihvatila sam smrt"

08. 09. 2018. u 08:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Pjevačica Avril Lavigne najavila je povratak muzici, nekih pet godina nakon izlaska posljednjeg albuma. Ova 33-godišnja kanadska pop-rock pjevačica sad je i detaljno objasnila zdravstvene probleme koji su je držali daleko od pozornice.

U otvorenom pismu fanovima najavila je novi singl, Head Above Water, koji izlazi kasnije ovaj mjesec te priznala da ju je lajmska borelioza s kojom se već godinama bori gotovo ubila.

Nakon što je izdala svoj peti album 2013. godine, Avril Lavigne otkrila je kako joj je dijagnosticirana lajmska borelioza (infektivna bolest koju prvenstveno prenose krpelji, komarci i obadi), u aprilu 2015. godine, a isti mjesec već je počela s terapijama.

Novo pismo fanovima sugerira da je proces bio puno dulji i teži nego su fanovi mogli znati. "Pet godina je prošlo otkako sam izdala svoj zadnji album. Provela sam posljednjih nekoliko godina doma boreći se s bolešću. To su bile najgore godine mog života jer sam prolazila kroz fizičke i emocionalne bitke", piše u pismu, navodeći kako je veći dio albuma snimila praktički iz kreveta.

Godine 2015. Lavigne se rastavila od frontmena Nickelbacka, Chada Kroegera, a internetom već godinama kruže bizarne teorije zavjera prema kojima je pjevačica umrla te su je zamijenili dvojnicom još početkom 2000-ih.

Opisujući lajmsku boreliozu kao svoju "bolest života", objasnila je kako je napisala novi singl tijekom "jednog od najstrašnijih momenata u svom životu".

"Prihvatila sam smrt i mogla sam osjetiti kako bi se tijelo gasi. Osjećala sam kao da se utapam. Kao da sam nestajala ispod vode i samo sam trebala izaći po zrak. Kao da sam u rijeci i vuče me struja. Ne mogu disati. Molim Boga da mi pomogne održati glavu nad vodom. Da mi pomogne prebroditi oluju. Približila sam mu se. Majka me držala. U njezinim rukama napisala sam prvu pjesmu koju izdajem kako bih ispričala svoju priču", piše.

Lavigne je fanovima poručila i kako dio nje ne želi govoriti o bolesti i želi je ostaviti iza sebe, no zna da mora. "Moram jer je to dio mog života, moram podizati svijest o toj bolesti. Jedan ugriz kukca može vas jako sje*ati", piše.

Lavigne je osnovala i udrugu koja se fokusira na prevenciju lajmske borelioze i informiranje o njoj.

Head Above Water izlazi 19. septembra, a Avril je uzbuđena zbog povratka, no fanove upozorava da se još uvijek oporavlja. "Napravit ću sve da se vratim na pozornicu, da putujem, da vam pjevam, da ponovo radim. No moram uvijek slušati svoje tijelo i držati balans, pa vas molim da budete strpljivi", zamolila je fanove. "Napisala sam i snimila ovaj album u teškom trenu za mene. Veliki uspjeh. Jako sam ponosna i zahvalna svima koji su bili strpljivi i koji su me podržavali u ovom procesu", zaključila je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA