Tom Cruise unutar sekte ima status božanstva

Radiosarajevo.ba
Tom Cruise unutar sekte ima status božanstva
IMDb / Tom Cruise

Djelovanje Toma Cruisea u Scijentološkoj crkvi ne prestaje intrigirati javnost već dugi niz godina. Nije tajna da je američki glumac život podredio sekti, a svako malo na vidjelo izlaze novi šokantni detalji o njegovom statusu unutar organizacije.

Glumica Leah Remini, koju publika pamti po ulozi u seriji Kralj Queensa, za američke medije je progovorila o vremenu koje je sama provela kao članica Scijentološke crkve.

"Većina scijentologa jesu žrtve, to znam jer sam bila dio tog uvjerenja. No gdje je Tom, to je neka sasvim drukčija priča. On je vrlo svjestan svih zloupotreba koje se događaju u scijentologiji. On je dio toga'', kaže glumica.

"Scijentolozima je rečeno da Cruise samostalno spašava svijet pa se unutar crkve smatra božanstvom. Smatraju ga drugim Miscavigeom, nije Cruise u istoj kategoriji kao i ostali scijentolozi", zaključuje Remini, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije