Tom Cruise na setu prijetio otkazima zbog propusta u anti-COVID protokolima

0
Radiosarajevo.ba
Tom Cruise na setu prijetio otkazima zbog propusta u anti-COVID protokolima
Foto: EPA-EFE / Tom Cruise

Američki glumac i producent Tom Cruise na londonskom setu svog novog, sedmog filma Nemoguća misija/Mission: Imposible vikao je i ekipi filma prijetio otkazima zbog propusta u sigurnosnim anti-COVID protokolima za snimanje filmova, pišu u utorak britanske novine The Sun.

Prenoseći da imaju autentičnu audio snimku Cruiseovog vikanja na 'posadu' filma, a koja se 'vrti' i po twitteru, iz Suna navode da je zvijezda akcijskog filma Cruise u opsežnim primjedbama zamjerao propuste socijalnog distanciranja i drugih pravila koja omogućavaju snimanje filmova tokom pandemije koronavirusa.

Predstavnik Cruisea odbio je to komentirati.

Sun piše i da je, prema toj audio/zvučnoj snimci, Cruise ekipi filma na setu u Londonu rekao i kako telefonira sa svim (...) studijima, osiguravajućim kućama, producentima, i da ih svi gledaju (...), uz poruku "Razumijete li odgovornost koju imate? Jer ja ću se pozabaviti vašim razlogom. A ako ne možete biti razumni i ne mogu se nositi s vašom logikom, otpušteni ste".

The Sun nije naveo kada se to tačno dogodilo, ali filmaši su u London stigli početkom decembra, zbog nastavka snimanja sedme Nemoguće misije, koji je bio i jedan od prvih filmova ove godine čije je snimanje zaustavljeno zbog koronavirusa, u februaru, u italijanskoj Veneciji.

Snimanje je nastavljeno u septembru opet u Italiji, pa u Norveškoj i Londonu, a Cruise je u julu i osobno apelirao na norveškog premijera da dijelove filma snima u Norveškoj prema modificiranim karantenskim pravilima.

Taj film Paramount Picturesa trebao bi biti objavljen u novembru 2021., oko čega je Cruise, prema zvučnoj snimci na koju se poziva Sun, na setu filma još rekao i da se Hollywood oslanja na filmove poput Nemoguće misije kako bi se industrija održala u nevolji, te da želi film "zlatnog standarda, jer vjeruju u nas i ono što radimo".

Mission: Imposible jedna je od najvećih franšiza u Hollywoodu, a posljednji film iz 2018. na svjetskim je blagajnama uprihodio više od 791 milion američkih dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije