Tinejdžerski dani: Princ Harry živio buntovnim životom

0
Radiosarajevo.ba
Tinejdžerski dani: Princ Harry živio buntovnim životom
Foto: EPA-EFE / Princ Harry

Princ Harry je nekada bio pun života, spreman na najrazličitije ludosti, borben, hrabar, duša mnogih partija, nakon čega je postao nezadovoljan, mračan, ogorčen.

Kako princ tvrdi, prvi put je od djetinjstva istinski sretan.

Princeza Diana smatrala ga je mentalno puno otpornijim od povučenog i ponešto krutog Williama koji je uvijek igrao prema pravilima. Znala je reći da se više boji za heira (nasljednika), nego za sparea (rezervu).

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Zaštitnički stav: Princ William reagovao na komentare o Harryu

Zaštitnički stav: Princ William reagovao na komentare o Harryu

U palači Kensington često su se šalili s riječima 'heire' i 'spare' koje se rimuju, što je u djetinjstvu moglo biti bolno sa Harryja. Biti rezervom ne jača dječije samopoštovanje.

Zato je Harry odlučio svoju autobiografiju, koja će se u knjižarama pojaviti početkom januara, nazvati upravo "Spare" (Rezerva).

U novom dokumentarnom serijalu za Netflix Harry i Meghan zapravo su obitelj ostavili na miru. Diana je Harryja nazivala i svojim vragolanom i jasno mu rekla da se može upuštati u pustolovine po različitim obiteljskim palačama, i bakinim i očevim, skrivati se osoblju zaduženom za sigurnost nasljednika, igrati se s njihovim policijskim radio stanicama, trčati neobuzdano i smijati se glasno kad god zaželi.

Britanci traže progon Harryja i Meghan, ali to nije sve

Britanci traže progon Harryja i Meghan, ali to nije sve

Upozorila ga je da mora uvijek paziti da ga ne uhvate. Davala mu je zeleno svjetlo da radi što želi, da može slijediti i svoje srce, a ne samo razum. Nakon njezine smrti, princ Harry je to i činio. Neobuzdano. Klubovi, pubovi, alkohol, lake droge, djevojke... od najranije tinejdžerske dobi u ekskluzivnoj gimnaziji Eton.

Prva epizoda dokumentarnog serijala Harry&Meghan, koja je gotovo "srušila" Netflixovu platformu u Velikoj Britaniji, imala je u prvom danu dvostruko veću gledanost od igrane serije "Kruna", disfunkcionalne porodične sapunice o Harryjevoj obitelji.

Već prvi dan prvu epizodu serije gledalo je gotovo dva i po miliona ljudi, drugu nešto manje, treću još manje... No, serija nije podbacila.

Izvori tvrde: Meghan Markle bez pardona lagala pred kamerama

Izvori tvrde: Meghan Markle bez pardona lagala pred kamerama

Milioni su ih čuli, ispričali su svoju priču kako je oni vide, za sada posve poštedjeli Windsore i za sav svoj jad optužili paparace i tabloide. Harry je više puta naglasio da je on sin svoje majke, dakle osoba kojoj su osjećaji važniji od razuma i pravila.

Iako je kroz cijeli serijal protkan segment empatije i jada koji su prošli kroz period zabavljanja, zaruka i braka u konačnici, mnogi kritičari smatraju da oni ne zaslužuju toliku medijsku pažnju i sažalijevanje.

Harry u seriji potiče priču o tome kako pokušava objasniti da je njegova najvažnija dužnost u životu zaštititi svoju porodicu - jer njegovu majku niko nije zaštitio od nesmiljenog, krvožednog progona paparaca - a to u Engleskoj naprosto nije mogao.

Konačno: Netflix objavio dokumentarac o Harryju i Meghan, prva epizoda će srušiti rekorde gledanosti

Konačno: Netflix objavio dokumentarac o Harryju i Meghan, prva epizoda će srušiti rekorde gledanosti

Ipak, najzanimljiviji dijelovi serije su oni u kojima Meghan i Harry pričaju o počecima svoje ljubavi, o tome kako su se upoznali i zaljubili, kad s nama dijele svoje prve fotografije i dojmove s prvih susreta. Taj dio zvuči posve autentično jer osjećamo da je i jednom i drugom teško govoriti o najprivatnijim trenucima.

Serija se uspijeva probiti kroz brojne kritike pune neočekivane mržnje i prikazati Meghan onako kako je Harry vidi. A on je vidi kao ljubav svog života, svoju spasiteljicu, svjetlo na kraju tužnog, usamljenog životnog puta. U jednom trenutku objašnjava kako je on mamin sin, kako su mu osjećaji uvijek bili važniji od razuma i da su mu prijatelji u Africi, kod kojih je često boravio nakon majčine smrti, bili poput roditelja.

Kao da je doista bio nesretni siročić. Kad ga slušamo onako suzdržanog, čak sramežljivog, ali jasnog, osjećamo da nam želi reći da ga je Meghan izbavila besmisla i besciljnog života kad je pristala nakon samo dva susreta provesti s njime sedam dana u kampu u Bocvani.

Ostala su još četiri dana, na Netflix stiže serija o Harryju i Meghan: Smatra se "objavom rata"

Ostala su još četiri dana, na Netflix stiže serija o Harryju i Meghan: Smatra se "objavom rata"

Od prvog dana veze Harryja i Meghan žele, mediji vode neku svoju opsesivnu bitku protiv američke glumice, no par ne prestaje ponavljati kako žele da ih mediji ostave na miru. Nedugo nakon toga, pristaju sudjelovati u najgledanijem talk showu na svijetu, "Oprah Show", a sad su i napravili šest epizoda dokumentarne serije o sebi - samo da nekako osiguraju da žive daleko od svjetala reflektora.

Bez obzira na to koliko njihova priča izaziva negativne reakcije, a ne empatiju kako su očekivali, ovaj par zaslužuje život sa minimalnom privatnosti, bez svakodnevnih laži koje iznose britanski tabloidi.

Harry je uvjeren da su paparaci uništili život njegovoj mami, možda princezu Dianu otjerali u smrt, a potom okupirali živote njenih sinova. Upravo je to razlog zbog kojeh princ želi zaštititi svoju porodicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije