Teška sudbina para iz Hollywooda: Preživjeli su smrt sina, pa ih je ponovo dočekala tragedija

0
Radiosarajevo.ba
Teška sudbina para iz Hollywooda: Preživjeli su smrt sina, pa ih je ponovo dočekala tragedija
Foto: Printscreen / YouTube / John Travolta, Kelly Preston i djeca

Supružnici John Travolta i Kelly Preston imali su jednu od najljepših, ali i najtužnijih ljubavnih priča Hollywooda.

Njihova ljubav trajala je gotovo 30 godina, sve dok Kelly 2020. nije preminula od teške bolesti.

Glumac se nikada nije oporavio od njene smrti, a i danas joj posvećuje mnoštvo objava na društvenim mrežama.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Duga kolona na magistralnom putu Žepče - Zenica

Upoznali su se 1987. godine na setu filma The Experts, dok je Kelly bila u nesretnom braku s Kevinom Gageom. Iste se godine odlučila rastati, a čim je čuo da je slobodna, glumac je dao sve od sebe da osvoji Kellyno srce.

Nakon samo par mjeseci veze, glumac je zaprosio, a ona je kasnije rekla kako je to bila ljubav na prvi pogled. Ubrzo su se i vjenčali, a u braku su dobili su troje djece: Jet, Elu i Benjamina.

Nakon smrti Olivie Newton-John, oglasio se John Travolta

Nakon smrti Olivie Newton-John, oglasio se John Travolta

Međutim, 2009. njihov najstariji sin Jet preminuo je tokom porodičnog odmora na Bahamima. On je, naime, bolovao od Kawasakijeve bolesti i imao je napadaje, a Travolta i Preston više su puta okrivili 'razne hemikalije' za zdravstvene probleme s kojima se njihov sin borio. Navodno je prilikom jednog napada pao i povrijedio glavu, a domaćica ga je u lošem stanju prošla u kupaonici, nakon čega je pozvala pomoć, no dok je stigao u bolnicu, Jett je proglašen mrtvim.

"To je nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Iskreno govoreći, nisam bio siguran da ću to preživjeti", priznao je kasnije glumac. Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autist, što su glumci tada potvrdili, a zajednica roditelja djece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja tih podataka.

John Travolta sa suprugom Kelly i sinom
Foto: Instagram: John Travolta sa porodicom

Nakon velikih gubitaka, glumac je 2020. doživio još jedan životni udarac. Naime, u julu 2020., američki mediji prenijeli su da je Kelly Preston preminula u 58. godini, nakon dvije godine borbe s rakom dojke.

"Teškog srca obavještavam vas da je moja prelijepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvijek biti zahvalna njenim divnim lijekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju", podijelio je tada shrvani glumac, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije