Tatjana, Danijela, Monika, Nives, evo koga je sve ljubio Goran Ivanišević?

0
Radiosarajevo.ba
Tatjana, Danijela, Monika, Nives, evo koga je sve ljubio Goran Ivanišević?
Foto: Facebook / Goran Ivanišević sa suprugom

Nekada 'It' par domaće scene, umirovljeni teniser Goran Ivanišević (51) i njegova bivša supruga Tatjana Dragović (45) danas su na suprotstavljenim stranama u sudskim postupcima.

U javnosti je poput bombe odjeknula vijest da Ivanišević, 11 godina nakon njihovog sporazuma, tužio bivšu suprugu i traži, kako je sam napisao (pa obrisao) na društvenoj mreži, novce koje je zaradio prije i tokom braka te za koje smatra da ih je ona 'prisvojila mimo svih zakona i ugovora'.

Bivši sportaš s wimbledonskim trofejom na početku profesionalne karijere ponosno je ljubio Kraljicu svijeta 1991. godine Danijelu Mihalić (54). Prišao joj je u frizerskom salonu dok je ona sjedila pred ogledalom s uvijačima u kosi i pozvao u noćni provod.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

'Nešto me vuklo k njoj, nisam htio odustati' 

"Pozvao me je u Saloon, no nisam željela ići. Ponudio mi je karte za meč s Beckerom, no i to sam odbila. Rekla sam mu da putujem u München i, ako me želi vidjeti, neka dođe ondje", ispričala je prva Ivaniševićeva zaručnica. Teniser je izveo u romantičnu šetnju njemačkim gradom, kako mu je i predložila, no vezu su tajili godinu i pol jer je Danijela bila u sedmogodišnjoj vezi.

"Nije nam bilo nimalo lako. Došla je k meni u Split i neko je vrijeme, kako volim reći, igrala za dva kluba bez ispisnice iz prvog. A mene je nešto vuklo njoj i nisam htio odustati", prisjetio se Ivanišević.

Pogledajte luksuzni stan u kojem živi bivša supruga Gorana Ivaniševića: Jedan od najboljih u Zagrebu

Pogledajte luksuzni stan u kojem živi bivša supruga Gorana Ivaniševića: Jedan od najboljih u Zagrebu

Danijela je tvrdila da se zbog Gorana odrekla glumačke karijere te se s njim preselila u Monte Carlo. Goranove sportske obaveze ipak su ih udaljile i vezu su prekinuli. Prije godinu dana otkrila je za RTL kako radi na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, gdje predaje na nekoliko kolegija i tek rijetki studenti zapravo znaju da im je profesorica bila Kraljica svijeta. 

Sa suprugom Nenadom Gračanom u dugogodišnjem je braku Daniela dobila tri kćeri - Lauru, Emu i Almu. Njenim stopama krenula je srednja Ema, koja je 2018. ponijela titulu Kraljice Hrvatske, no ipak se odlučila posvetiti studiju stomatologije.

Nakon razvoda govorio: 'Novac može izludjeti čovjeka' 

Ivanišević je nakon Danijele upoznao Tatjanu Dragović (45), i to dok je ona žarila i palila modnim pistama. Pronašao je u New Yorku i pozvao na večeru. Ubrzo su se zaljubili. Ivanišević je Dragović zaprosio uoči dočeka 1999. u Dubaiju, ali tokom turnira u Wimbledonu 2001. Tatjana nije s tribine bodrila svojeg zaručnika.

Najvažniju titulu u karijeri Goran je u Londonu slavio s Monikom Jakišić, tadašnjom Miss dijaspore. Na splitskoj rivi Tatjana ga je ipak dočekala i tada su prvi put prebrodili krizu. Tri godine kasnije dobili su kćer Amber Mariju, a 2007. rodio im se sin Emanuel.

Ivanišević zaratio sa bivšom suprugom i u ponoć objavio dramatičnu poruku: 'Hoćeš da mi uzmeš...'

Ivanišević zaratio sa bivšom suprugom i u ponoć objavio dramatičnu poruku: 'Hoćeš da mi uzmeš...'

Na Valentinovo 2008. Gorana su novinari uhvatili u ljubavnom susretu s tadašnjom voditeljicom RTL-a Vanjom Halilović, zbog čega ga je Tatjana izbacila iz zajedničkog stana u Dalmatinskoj.

Pomirili su se nakon nekoliko sedmica, kad joj se javno ispričao i vjenčali 2009. u kalifornijskom San Pedru. Ivaniševićevi roditelji na svadbu nisu došli. Ipak, par se rastao 2013. godine nakon četiri godine braka. Ivanišević je tada za The Daily Telegraph progovorio o svojoj vezi, nakon što su podijelili imovinu. 

"Novac može biti zao jer promijeni ljude do te mjere da ih više ne prepoznaješ. U stanju je izludjeti čovjeka", rekao je tada.

S Nives u braku od 2017. 

Par godina nakon razvoda počela su šuškanja da Ivanišević viđa Nives Čanović, radijsku i televizijsku voditeljicu. Glasine su počele kada je Nives krajem 2016. objavila fotografiju iz Dohe na kojoj se vidi Ivaniševićevo lice. 

Posted by Goran Ivanisevic on Wednesday, June 14, 2023

Teniser je voditeljicu zaprosio godinu dana kasnije, a svi su potom primijetili da ona nosi zaručnički prsten. U decembru 2017. su se vjenčali.

Vjenčanje je bilo u tajnosti jer je Nives poželjela intimnu ceremoniju na koju su pozvali tek porodicu i najbliže prijatelje. Sina Olivera dobili su 2018. godine

Nives ga je i prije nekoliko dana javno podržala nakon njegove objave o bivšoj supruzi Tatjani Dragović.

"Pravda je spora, ali dostižna", napisala je ona, prenosi 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije