Susret britanskog premijera i kraljice Elizabete obilježio jedan detalj

0
Radiosarajevo.ba
Susret britanskog premijera i kraljice Elizabete obilježio jedan detalj
FOTO: EPA / Susret u Buckinghamskoj palači

Uprkos odstupanju s kraljevskih dužnosti i brojnim optužbama na račun pojedinih članova porodice, britanski princ Harry i Meghan Markle i dalje imaju posebno mjesto u srcu kraljice Elizabete, što je dala naslutiti njihovom fotografijom izloženom u Buckinghamskoj palači.

Susret britanskog premijera Borisa Johnsona i kraljice Elizabete u Buckinghamskoj palači zabilježili su okupljeni fotoreporteri, a javnosti je posebno zapeo detalj u pozadini, uokvirena fotografija princa Harryja i Meghan Markle.

Njihova fotografija postavljena je na stolić pored ostalih porodičnih fotografija, uključujući onu Harryjevog brata Williama i njegove supruge Kate Middleton, kao i uokvirenu sliku same kraljice s pokojnim suprugom, princom Philipom.

Podsjetimo, odnos na relaciji vojvode od Sussexa i Buckinghamska palača napeti su od njihovog TV intervjua s Oprom Winfrey objavljenom u martu, a u kojem su tvrdili da su pojedini članovi kraljevske porodice krili zabrinutost zbog boje kože njihovog sina Archieja.

Markle je tada tvrdila kako kraljevska porodica nije učinila ništa da joj pomogne kad se javila rekavši im o svojim suicidalnim mislima kao rezultatu kraljevskog života.

Uprkos svemu, Meghan i Harry i dalje njeguju dobre odnose s 95- godišnjom kraljicom, dok kraljevski stručnjaci tvrde kako ona nije umiješana u rasne kontroverze o kojima su Sussexi progovorili u TV intervjuu s Oprah.

Nakon što su ranije ovog mjeseca postali roditelji djevojčice Lilibet, kraljica Elizabeta uputila im je javnu čestitku putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije