Stručnjak za sigurnost objasnio detalj koji su fanovi Miley Cyrus na Grammyju primjetili

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjak za sigurnost objasnio detalj koji su fanovi Miley Cyrus na Grammyju primjetili
Foto: Printscreen / Miley Cyrus

Bilo je mnogo uzbuđenja u vezi 66. godišnjih nagrada Grammy koje su održane u nedjelju, 4. februara, ali jedan trenutak je privukao posebnu pažnju na internetu.

Ukoliko ste upratili prethodnih dana, znat ćete o viralnom videu Miley Cyrus koja hoda crvenim tepihom pored svog tjelohranitelja nakon što su obožavatelji primijetili nešto čudno što drži u ruci.

Može se vidjeti kako muškarac s velikim kišobranom u ruci hoda pored pjevačice, sa indeksnim prstom ravno na vrhu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Od tada je stručnjak dao svoje mišljenje o kratkom videu koji je očigledno uzburkao internet.

Neki obožavatelji su nagađali da je kišobran zapravo sredstvo tjelesnog čuvara za prikrivanje 'oružja' ili 'napadnog kišobrana', a jedan korisnik X (bivši twitter) čak je nagađao da mu je 'lijeva ruka duža od desne' i to je 'tričav trik'.

Miley Cyrus
Foto: EPA - EFE: Miley Cyrus

"Pravo oružje prikriveno crnim kaputom. Najstariji trik u knjizi tjelohranitelja", nastavljaju.

"Oklop od metaka ili skriveno vatreno oružje", nagađao je drugi.

Pa, da stavi sve teorije obožavatelja na odmor, sigurnosni stručnjak Will Geddes je otkrio LADbibleu što stvarno misli da se događalo na dodjeli Grammy nagrada.

Stručnjak je potvrdio da 'taktički kišobrani' doista postoje i dostupni su za kupovinu na mreži, objašnjavajući: "Dakle, ako su oni licencirani tjelohranitelj, što pretpostavljam da će Miley imati, onda postoji svaka dobra šansa da će već nositi oružje.

Ali s obzirom na kišobran, kišobran je vrlo praktičan alat, vidjet ćete ga kako ga koriste mnoge slavne osobe. I koristi se iz dva razloga.

Ratne sjekire su zakopane: Victoria Beckham podržala snahu Nicolu Peltz na bitnoj premijeri

Ratne sjekire su zakopane: Victoria Beckham podržala snahu Nicolu Peltz na bitnoj premijeri

"I postoje posebni taktički kišobrani koje zapravo možete kupiti. I ovi kišobrani su vrlo, vrlo čvrsti. Nisu kao vaši obični kišobrani koji se jednostavno savijaju ako ih udarite, oni su ojačani čelikom.

"I mogu se koristiti u dva smjera - mogu se koristiti kao oružje, ali se mogu koristiti i ako imate nekoga ko pokušava upasti u vašu osnovu, pokušava nešto baciti na vašu osnovu ili čak vrlo napadni paparazzo, očito možete otvoriti taj kišobran i koristiti ga kao štit."

Miley Cyrus
Foto: EPA - EFE: Miley Cyrus

Sigurnosni stručnjak je nastavio: "I to je prilično uobičajeno. Koristio sam taktički kišobran nekoliko puta. I znate, tu je čvrsta čelična konstrukcija.

"Dakle, možete nekoga udariti u prsni koš ili ga koristiti kao obranu protiv noža ili nečega, bilo bi vrlo učinkovito."

Will je također dodao da će osoba tako poznata kao zvijezda Hannah Montana vjerojatno imati 'mnogo stalnih prijetnji' od 'ludih fanova i progonitelja', pa vjeruje da postoji 'dobrih šansi' da će njen sigurnosni tim koristiti takav alat.

I, upitan što misli o glasinama koje tvrde da je ruka koja drži kišobran lažna i samo za pokazivanje kako bi prikrila činjenicu da zapravo drži oružje unutar svoje jakne, Will je objasnio: "Mislim da 'lažne ruke', 'puške u kišobranu', mislim da bi to moglo biti pretjerano, piše Tyla.

"Ali postoje taktički kišobrani."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije