Miley Cyrus oduševila izborom haljine za dodjelu nagrada Grammy: Napravljena od 14.000 zlatnih igala

0
Radiosarajevo.ba
Miley Cyrus oduševila izborom haljine za dodjelu nagrada Grammy: Napravljena od 14.000 zlatnih igala
Foto: EPA - EFE / Miley Cyrus

Pop zvijezda Miley Cyrus je iznenadila na crvenom tepihu Grammyja u nedjelju noseći haljinu napravljenu od 14.000 zlatnih sigurnosnih igala.

Sa kosom stiliziranom poput Farrah Fawcett u obliku bujne frizure, pjevačica i tekstopisac, koja je kasnije osvojila svoje prve Grammy nagrade, bila je odjevena u posebno kreirani izgled od strane Maison Margiela, za koji je kuća rekla da je za njegovu izradu bilo potrebno "675 sati pažljivog rada". Metalna, mrežasta haljina kombinirala je stil 1920-ih flapperice i egipatske boginje, a igle su bile pažljivo raspoređene kako bi simulirale ovratnik i rublje.

Kreativni direktor francuske modne kuće, John Galliano, čini se da je zaronio u vlastite arhive za inspiraciju, budući da su neki korisnici društvenih mreža primijetili sličnost između Cyrusine provokativne haljine i komada iz dizajnerove kolekcije pret-a-porter za jesen 1997. godine.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Cyrus je upotpunila svoj izgled na crvenom tepihu parom žutih tabija, cipela s razdvojenim palcem koje su postale kultni favorit među obožavateljima Margiele.

Luksuzna kuća bila je tema razgovora posljednjih sedmica. Njihova revija haute couturea u Parizu u januaru s glumicom Gwendoline Christie ne samo da je dobila pohvale od kritičara, već je i šminka pod nazivom "porculanska koža" koja je stvorena za reviju postala viralna, potičući beskrajne spekulacije o tome kako je postignuta.

I dok je kreator tog izgleda - legendarna šminkerica Pat McGrath - također bila uključena u Cyrusin izgled, nije bilo "porculanske kože" koju je predstavila na Margiela pisti. Umjesto toga, njeni proizvodi koristili su se od strane kolege šminkera Jamesa Kaliardosa kako bi stvorili osunčan izgled, upotpunjen očima sa strelicom.

Kaliardos je rekao u Instagram objavi da želi da Cyrus "sjaji poput zlatne boginje, uzvišene, s prozirnom kožom, sjajnim završetkom, dodirljivom ljepotom".

Frizuru pop zvijezde oblikovao je stilist Bob Recine. Stvarajući dramatične kovrče od smeđe kose s pramenovima koje su neki uspoređivali sa stilovima koje voli njena kuma, Dolly Parton, Recine je učinio da svaka vlas izgleda kao da ima vlastiti život.

"Prošle godine sam predstavio Mileyin mokar izgled kose", rekao je Recine prema izjavi za brend za njegu kose Nexxus. Ove godine odlučili smo se za nešto suho i veće... puniju kosu, ali seksi i razbarušenu, dodirljivu."

Zlatna haljina od sigurnosnih igala bila je jedna od pet promjena odjeće za Cyrus na dodjeli nagrada. Kasnije tokom večeri, obukla je sjajni crnu kombinezon da bi primila nagradu za najbolju solo pop izvedbu (za pjesmu Flowers) od pop legende Mariah Carey, a zatim je nosila vintage srebrnu haljinu flapper stila - dizajniranu od strane Boba Mackieja i podsjećajuću na Tinu Turner - kako bi izvela pjesmu na pozornici. Četvrti izgled, viđen iza pozornice, bio je bez naramenica crni kombinezon od čipke s jaknom od perja, a zatim, kako bi primila nagradu za Pjesmu godine, odabrala je smeđu šljokičastu jednorumensku Gucci haljinu s prorezom na boku, nošenu s odgovarajućom minijaturnom bambus torbicom također od dizajnerske kuće, piše CNN. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije