Stigla nova beba u britansku kraljevsku porodicu

2
Hina
Stigla nova beba u britansku kraljevsku porodicu
Foto: EPA-EFE / Tajno vjenčanje princeze Beatrice

Britanska princeza Beatrice, unuka kraljice Elizabete, rodila je djevojčicu, svoje prvo dijete sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem, objavila je u ponedjeljak Buckinghamska palača.

Beba, teška 2,78 kilograma, rođena je u londonskoj bolnici Chelsea and Westminster Hospital.

Beatrice, deseta u nasljednom nizu za britansku krunu i najstarija kćer princa Andrewa i Sarah, vojvotkinje od Yorka, vjenčala se s grofom i trgovcem nekretninama Mapellijem Mozzijem u julu 2020.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

"Njeno kraljevsko visočanstvo i dijete su dobro i par se raduje što će svoju kćer predstaviti njezinom starijem bratu Christopheru Woolfu", priopćila je palača.

Princeza Beatrice u tajnosti se vjenčala za talijanskog grofa i tajkuna, a bilo je to prvo tajno vjenčanje u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina. Beatrice i Edoardo vjenčali su se u dvorcu u julu prošle godine.

Novorođena beba je 12. praunuče 95-ogodišnje britanske kraljice.

Rođenje bebe dobra je vijest za britansku kraljevsku kuću jer dolazi poslije gomile negativnih naslova koji su uslijedili nakon američke tužbe za seksualno zlostavljanje podignute protiv Beatriceinog oca, princa Andrewa, kraljičinog drugog sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije