Meghan i Harry s kćerkicom Lilibet prekidaju kraljevsku tradiciju

0
Radiosarajevo.ba
Meghan i Harry s kćerkicom Lilibet prekidaju kraljevsku tradiciju
Foto: Instagram / Princ Harry i Meghan Markle

Nema sumnje da će odluka princa Harryja i vojvotkinje Meghan Markle o tome da napuste Ujedinjeno Kraljevstvo i započnu novi život u Kaliforniji - imati dubok utjecaj na to kako odgajaju svoju djecu, Archieja Mountbattena-Windsora i Lilibet Diane Mountbatten-Windsor.

Dvogodišnji Archie već pohađa predškolski program i viđen je kako uživa na plaži u kratkom video isječku kojeg je Meghan objavila na svoj 40. rođendan, no kćerkicu Lilibet i dalje ljubomorno čuvaju, iako su fanovi primijetili njezine fotografije u istom videu, piše Story.hr.

"Harry i Meghan uvijek su radili stvari na svoj način, a to se odnosi na ono što žele za svoju djecu", rekao je upućeni izvor za Best Life. "Iako su se i Archie i Lilibet rodili kao članovi kraljevske porodice, njihovi najraniji mjeseci bili su prilično različiti", nastavlja dalje izvor.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

To uključuje važnu kraljevsku tradiciju koju Harry i Meghan navodno uskoro planiraju prekinuti s Lilibet, što bi ih moglo dodatno udaljiti od ostatka kraljevske porodice.

Naime, Archie, koji je rođen 6. maja 2019. godine, kršten je dva mjeseca kasnije u privatnoj kapelici u blizini dvorca Windsor, ali njegova mlađa sestra Lili rođena je u Kaliforniji u bolnici Santa Barbara Cottage, nekoliko kilometara od Meghanine i Harryjeve vile Montecito.

Oboje djece ima dvojno državljanstvo jer je Meghan rođena u Kaliforniji, a Harry u Engleskoj.

Posljednjih sedmica pojavili su se izvještaji da su Harry i Meghan željeli da se Lili krsti u Windsoru baš kao i njihov sin.

Navodno su također htjeli da se ceremonija održi ispred kraljice Elizabete.

Sada neki kraljevski izvori odbacuju ideju da će Sussexovi odletjeti nazad u Englesku na tradicionalnu kraljevsku ceremoniju te će se umjesto toga odlučiti krstiti Lilibet u Kaliforniji.

U intervjuu za The Express kraljevski komentator Richard Fitzwilliams rekao je kako je to vrlo izgledno.

"Čini se očitim da će Lilibetino krštenje biti u Meghaninoj rodnoj državi i održat će se u tajnosti, bez kontroverzi koje su okruživale Archiejevo krštenje", kazao je Fitzwilliams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije