Šok za Ellu Dvornik: Charles joj krao novac?

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Ellu Dvornik: Charles joj krao novac?
Foto: Instagram / Ella Dvornik

Poznata influenserica Ella Dvornik (32) suočava se s financijskim problemima u svojim kompanijama, ali razlog nije loše poslovanje. Pravi razlog jeste postupak njenog supruga Charlesa Pearcea (45), od kojeg se trenutno razvodi. 

Prema pouzdanim izvorima bliskim Elli, Charles je izveo poteze koji su uzdrmali njihove poslovne planove. Charles je, kao zaposlenik u firmi Manijak i obrtu Cruella, neovlašteno prebacio sredstva s njihovih poslovnih računa na svoj privatni žiro račun, rezultirajući blokadom tih kompanija. Manijak, firma koju je Ella osnovala 2016. godine, bila je pionir u europskom influencer marketingu i ostvarivala je solidne prihode.

No, ovogodišnje blokade i financijski problemi izazvani postupcima Charlesa ozbiljno su ugrozili poslovanje ovih kompanija. Unatoč tim poteškoćama, Ella je odlučila pokrenuti novu firmu, Alterella, koja uspješno djeluje u promociji. Bitno je napomenuti da su sve te kompanije bile u Ellinom vlasništvu, dok je Charles bio samo zaposlenik. Odnos između supružnika ozbiljno se narušio nakon godina zajedničkog života u Istri, gdje su se doselili 2021. godine, nagovarani željom Charlesa za promjenom okoline.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Bračni par, kako se saznaje , započeo je postupak razvoda u aprilu ove godine pred pulskim Općinskim sudom. Iako su prvo podnijeli sporazumni zahtjev za razvod, nekoliko mjeseci kasnije stvari su se zakomplicirale. Ella i Charles sada podnose međusobne tužbe, obuhvatajući više prekršaja i kaznenih djela, uključujući pitanja roditeljske skrbi i uzdržavanja djece. Iako je održano samo jedno suđenje za jednu od tužbi, Charles se nije pojavio.

Ella Dvornik ima punu podršku porodice: 'Sve ove godine živi od njenih novaca'

Ella Dvornik ima punu podršku porodice: 'Sve ove godine živi od njenih novaca'

Charles je u julu podnio tužbu protiv Elle radi udjela u kući u Balama, iako je Ella jedini vlasnik te nekretnine. U dokumentima stoji da se radi o sporu vezanom za podjelu bračne imovine.

Posljednjih mjeseci, Charles je uglavnom boravio u kući s njihovim maloljetnim kćerkama. Tokom ljeta odlučio se posvetiti renoviranju dvorišta, što je podijelio na društvenim mrežama.

Izvori kažu da je Charles angažirao odvjetnicu iz Engleske i osjeća se "neshvaćeno kao stranac." U jednom od ranijih intervjua priznao je da mu je bilo teško prilagoditi se na preseljenje iz Londona u Zagreb, piše Jutarnji list.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije