Slavnu glumicu ne prati sreća u ljubavi, a njen bivši suprug već godinama nije vidio njihovu kćerku

0
Radiosarajevo.ba
Slavnu glumicu ne prati sreća u ljubavi, a njen bivši suprug već godinama nije vidio njihovu kćerku
Foto: EPA - EFE / Katie Holmes

Iako je u glumačkom svijetu postigla veliki uspjeh, Katie Holmes javnost najviše pamti po turbulentnom braku sa 16 godina starijim glumcem Tomom Cruiseom.

Iako su se rastali prije više od deset godina, glumica nikada nije otkrila detalje njihovog braka, a mnogi pretpostavljaju da je razlog za to strah od bivšeg supruga.

Vezu su započeli 2005., a Holmes je u samom početku znala u šta se upušta. Naime, poznato je da je Cruise član Scijentološke crkve još od devedesetih godina prošlog stoljeća, zbog čega se i ona odlučila priključiti kultu: "Zaista sam uzbuđena zbog scijentologije. Znam koliko je to važno Tomu i želim moći to podijeliti s njim", rekla je. 

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Trump pohvalio policiju: New York je sinoć bio pod opsadom, bilo je lijepo gledati

Iste godine par se zaručio Parizu, a veliku vijest objavili su na konferenciji za novinare. Cruise je bivšu suprugu zaprosio na Eiffelovom tornju, a to je bio samo početak filmske ljubavi.

Već sljedeće godine Katie je na svijet donijela njihovu kćerku Suri, a par mjeseci nakon vjenčali su se u Italiji.

Kći Toma Cruisea uskoro upisuje fakultet. Otac i dalje ne sudjeluje u njenom životu

Kći Toma Cruisea uskoro upisuje fakultet. Otac i dalje ne sudjeluje u njenom životu

U to se vrijeme puno pisalo o tome kako je Katie, prema pravilima scijentologije, rodila u potpunoj tišini, odnosno da je morala praviti što manje zvukova. Naime, prema scijentološkoj praksi, majci i djetetu tokom rođenja mora se osigurati što tiše i mirnije okruženje. Tom je u ranijem intervjuu porekao da će Katie morati šutjeti tokom poroda i da neće dobiti epiduralnu.

"Radi se o poštovanju prema majci, ne mora ona biti tiho. Majka može napraviti koliko god buke mora. Ali zašto bi drugi ljudi oko nje pravili buku? Ako je sve okolo mirno i tiho, zbog toga je to posebno", rekao je Tom.

Ipak, par se rastao 2012. nakon šest godina braka, te od tada nisu javno objavili razlog razvoda.

Katie je dobila puno skrbništvo nad njihovom kćerkicom, a Tom navodno godinama nije vidio malenu Suri kojoj je trenutno 17 godina.

Prije nekoliko godina Katie je ljubila 9 godina mlađeg kuhara Emilija Vitola, koji je zbog glumice ostavio zaručnicu koja je tada kupovala vjenčanicu za njihovu svadbu, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije