Slavni reper osuđen na dodatnih dvadeset godina zbog seksualnog zlostavljanja djece

0
Radiosarajevo.ba
Slavni reper osuđen na dodatnih dvadeset godina zbog seksualnog zlostavljanja djece
Foto: X / R Kelly na suđenju

Pjevač R Kelly je ispravno osuđen na 20 godina zatvora zbog osuđujućih presuda za seksualno zlostavljanje djece u Chicagu, odlučio je savezni žalbeni sud u petak.

Poroti su 2022. godine osudili dobitnika Grammyja, R&B pjevača, rođenog kao Robert Sylvester Kelly, za tri optužbe za proizvodnju slika seksualnog zlostavljanja djece i tri optužbe za zavođenje maloljetnika za seks.


U svom žalbenom postupku, odbrana repera je tvrdila da se bivši i kraći zakonski rok za zastaru optužbi za seksualno zlostavljanje djece u Illinoisu trebao primijeniti na njegov slučaj u Chicagu umjesto trenutnog zakona koji omogućava optužbe dok je optužitelj još uvijek živ, prenosi Guardian.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Također je tvrdio da bi optužbe koje se odnose na jednog optužitelja trebale biti razdvojene od optužbi povezanih s tri druge optužiteljice zbog video dokaza koji su postali fokus Chicagovog suđenja.

Savezni tužitelji tvrdili su da video pokazuje Kellyja kako zlostavlja djevojčicu. Žrtva, identificirana samo kao Jane, svjedočila da je imala 14 godina kada je video snimljen.

Tročlano vijeće iz sedmog američkog saveznog okružnog suda u Chicagu u petkovoj odluci primijetilo je da su porotnici Kellyja oslobodili od sedam od 13 optužbi protiv njega "čak i nakon što su vidjeli te odvratne snimke".

Žalbeni sud također je odbacio Kellyjevu tvrdnju da ne bi trebao biti procesuiran budući da su optužbe nastale dok je illinoiski zakon zahtijevao procesuiranje optužbi za seksualno zlostavljanje djece unutar 10 godina. Panel je to označio kao pokušaj Kellyja da u potpunosti izbjegne optužbe nakon što je "koristio složenu shemu da bi žrtve držao tiho".

U pisanom priopćenju, odvjetnica Kellyja, Jennifer Bonjean, rekla je da planiraju tražiti pregled odluke Vrhovnog suda SAD-a i "iskoristiti sve svoje žalbene mogućnosti dok ne oslobodimo R Kellyja".

"Razočarani smo odlukom, ali naša borba daleko je od gotove", rekla je.

Tužitelji u Kellyjevom rodnom gradu Chicagu tražili su još strožu kaznu, tražeći 25 godina. Također su htjeli da sud ne počne izricati tu kaznu dok Kelly ne izdrži 30-godišnju kaznu izrečenu 2022. godine u New Yorku za federalne presude za udruženi zločinački poduhvat i trgovinu ljudima.

Sudac Harry Leinenweber odbio je taj zahtjev, naredivši da Kelly služi 20 godina iz Chicagovog slučaja istovremeno s kaznom iz New Yorka.

Na raspravi prošlog mjeseca pred drugim saveznim okružnim sudom, Bonjean je zatražila od vijeća da utvrdi da su tužitelji nepravilno koristili zakon o udruženom zločinačkom poduhvatu napisan kako bi zaustavio organizirani kriminal kako bi progonili pjevača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije