Slavni par Penelope Cruz i Javier Bardem nominirani za Oscara

0
Radiosarajevo.ba
Slavni par Penelope Cruz i Javier Bardem nominirani za Oscara
Foto: EPA-EFE / Penelope Cruz i Javier Bardem

Glumački par Penélope Cruz i Javier Bardem ove će godine jedno drugome biti podrška i glavni navijači na dodjeli Oscara jer su oboje nominirani. 

Mnogo je parova svojom ljubavi i svojim radom obilježilo društvo u kojem živimo, što samo govori u prilog tome da između ljubavnika koji se bave istim poslom, pogotovo ako je riječ o onom umjetničkom, vlada posebna vrsta hemije, ali povezanosti.

Ove se godine prvi put dogodilo da su dva bračna para - glumci Kirsten Dunst i Jesse Plemons te Javier Bardem i Penélope Cruz - u istoj godini nominirana za nagradu Oscar za najbolje glavne ili sporedne glumce. To nije prvi put da su parovi bili nominirani iste godine, piše Story.hr.

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Tako su dosad u istoj godini nominacije imali Angelina Jolie i Brad Pitt, Frank Sinatra i Ava Gardner, Michelle Williams i Heath Ledger, Liz Taylor i Richard Burton... 

Ljubav između Penélope Cruz i Javiera Bardema razvijala se godinama. Naime, Penélope i Javier poznavali su se više od desetljeća prije nego što je njihova veza postala romantična. Par se upoznao na snimanju filma ‘Šunka, šunka’ iz 1992., a ponovno su se sreli na snimanju filma Woodyja Allena ‘Vicky Cristina Barcelona’ iz 2008. godine. Ljubavne iskre počele su frcati nakon tog drugog susreta jer su ubrzo počeli izlaziti. Potajno su se vjenčali 2010., a ubrzo nakon toga poželjeli su dobrodošlicu sinu Leu 2011. i kćerkici Luni koja je rođena 2013. godine.

No nisu sarađivali samo na ta dva filma. Iza njih je nekoliko filmskih ostvarenja zbog kojih su i prozvani najkarizmatičnijim parom na filmskom ekranu. Godine 2018. izišao je film ‘Voleći Pabla’ u kojem Penélope glumi Virginiju Vallejo, poznatu kolumbijsku novinarku i televizijsku voditeljicu koja je imala aferu s Pablom Escobarom, najozloglašenijim dilerom droge u zemlji. Pabla je u tom filmu glumio tko drugi nego Javier.

Da im drama s elementima trilera dobro leži, dokazali su i filmom ‘Svi znaju sve’ iz 2018., a vjerujemo da to neće biti posljednji film na popisu njihovih zajedničkih projekata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije