Slavna glumica otkrila tajnu koju je dugo krila: "Abortirala sam, jer nisam mogla..."

0
Radiosarajevo.ba
Slavna glumica otkrila tajnu koju je dugo krila: "Abortirala sam, jer nisam mogla..."
Foto: EPA-EFE / Uma Thurman

Slavna Uma Thurman priznala je svoju najmračniju tajnu u otvorenom pismu u kojem kritikuje zabranu abortusa u Teksasu.

Glumica je otkrila je da je u kasnim tinejdžerskim godinama imala abortus, napisavši da će “neko svjetlo zasijati, doprijeti do žena i djevojaka koje možda osjećaju sramotu od koje ne mogu da se zaštite”. Istakla je kako u tom periodu nije mogla osigurati djetetu ništa.

Zakon je još jedna diskriminišuća alatka protiv onih koji su ekonomske strane nisu u prednosti, ali često i protiv njihovih partnera.

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

"Žene i djeca bogatih porodica zadržavaju pravo na izbor, ne rizikuju mnogo. Boli me što zakon okreće građanina protiv građanina, kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju djecu za koju ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle izabrati o budućnosti", rekla je ona.

Uma je dodala da je u mladosti odlučila da abortira, jer nije bila ni u kom smislu stabilna da obezbijedi dom za dijete, a stvorila uslove da ima djecu kada je bila “spremna da to uradi na pravi način.”

Uma je danas majka troje djece, kćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa Itanom Houkom, a ima i kćerku Lunu s bivšim vjerenikom Arpadom Bussonom.

"Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i dijelim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje dece, koji su moj ponos i moja radost.

Svima vama, ženama i djevojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su bijesne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno tijelo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: “Vidim vas. Budite hrabre. Lijepe ste. Podsjećate me na moje kćerke”, poručila je Thurman, piše Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije