Skandalozne izjave srbijanskog glumca: Negirao bosanski jezik, želi zid između Srbije i Hrvatske

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mostar

Mora postojati bosanac da bi pricao bosanski

bobi

Njemacki jezik pricaju austrijanci i svicarci. Doduse imaju svoje dijalekte ali za jezik govore da je njemacki. Medjutim kod nas na Balkanu je stvar vrlo komplikovana. Mozda i ne bi bio problem za nas iz Bosne i Hercegovine reci da pricamo srpskim jezikom, ali zasto onda postoji hrvatski? Oni su "veliko pleme"? Mi koristimo slavenski jezik za koji svako od "plemena" ima pravo reci da ima barem svoj dijalekat. Reci da takav slavenski jezik postoji kao srpski tj hrvatski je nacionalisticka propaganda kojom se zeli dokinuti sve ono sto ne odgovara niti je ikada odgovaralo tzv. elitama iz tih zemalja. Zasto negirati da postoji jos jedna varijanta tog jezika, osim ako nema drugih agendi kojima je cilj otimanje teritorije i planiranje nestanka jednog citavog naroda?

Bosanac

***

N

I na drini treba izidati ogroman. Da se ne gleda vas bolesnike i da ne prelazite ovamo. Mrs u rusiju

***

***

Tikvesh

Steta dobar glumac ali u glavi krastavac.Cim je njemu zadovoljstvo glumiti cetalja sve jasno.Geni su cudo.Ubice mog oca on u stvari ne glumi, to je on, tvrdoglavi glupko selfdestructed moron.Nadam se da ovo procitas

j

Ti si bolan Turčin nemusliman, 500 godina nije malo. Duže su Turčin nego išta drugo

Ljiljani nisu sa Karpata

I na drini treba izidati ogroman. Da se ne gleda vas bolesnike i da ne prelazite ovamo. Mrs u rusiju ka N Na koje bolesnike misliš? Jel misliš na Srbijance Pravoslavce možda Katolike, Muslimane, Mađare, Bošnjake ili ostale

***

***

user90104

***

Zid

Zid bi trebalo napraviti oko cijele srbije i svugdje gdje su vecina,jer treba ih izolirati zbog prijenosa genetskog nasljedja ubijanje,silovanje,plackanje i paljenje.

U pravu je za zid

To bi jedino zaustavilo ubice, silovatelje, kleptomane, palikuce, koljace iz bgd pasaluka. Totalni azil, zagradjen, zakljucan.

Ovi sto mLogo :) dislajkaju...

Imas S-H (H-S) i to je to. Ostalo su price za djecu i / ili nacionalisticko orgijanje. ka Sto se tice jezika, brat Srbin potpuno u pravu. ..........dedera pogledat u djacke knjjizice i svjedodzbe, KOJI to jezik ste polozili.... hehe, moji ¨patlidzani¨, pa je li vi zbilja ne shvacate da sami sebe degradirate u NEPISMENE, u ANALFABETE? :)

@bobi

>>Njemacki jezik pricaju austrijanci i svicarci. Doduse imaju svoje dijalekte ali za jezik govore da je njemacki. Medjutim kod nas na Balkanu je stvar vrlo komplikovana. Mozda i ne bi bio problem za nas iz Bosne i Hercegovine reci da pricamo srpskim jezikom, ali zasto onda postoji hrvatski? Oni su "veliko pleme"? Mi koristimo slavenski jezik za koji svako od "plemena" ima pravo reci da ima barem svoj dijalekat. Reci da takav slavenski jezik postoji kao srpski tj hrvatski je nacionalisticka propaganda kojom se zeli dokinuti sve ono sto ne odgovara niti je ikada odgovaralo tzv. elitama iz tih zemalja. Zasto negirati da postoji jos jedna varijanta tog jezika, osim ako nema drugih agendi kojima je cilj otimanje teritorije i planiranje nestanka jednog citavog naroda? ka bobi<< Nije ni ovde nista komplikovanije nego u austriji i svici. Samo sto je ovde bosnjacima i hrvatima spram mrtve glave reci da govore srpski jezik, jer to onda znaci da su porijeklom srbi, sto oni svim silama zele zataskati.

Gulliverus

Jeste neke ljude uhvatio Nacionalizam i Renesansa...baš fuuj

Ne pijem dok Paja vozi

..........dedera pogledat u djacke knjjizice i svjedodzbe, KOJI to jezik ste polozili.... hehe, moji ¨patlidzani¨, pa je li vi zbilja ne shvacate da sami sebe degradirate u NEPISMENE, u ANALFABETE? :) ka Ovi sto mLogo :) dislajkaju... Ja pogledo u svoju knjižicu kad tamo upisano srpsko hrvatski i hrvatsko srpski jezik

***

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Habuhabuhabu

Pa on je lingvista, a ne glumac.

Tu si ti

Mora postojati bosanac da bi pricao bosanski ka Mostar Nigdi nisi otisha. Bosanac koji govori bosanski.

/ Najnovije