Sjajni Zoran Šprajc dobio nagradu pa napravio show na pozornici: Prozivao Petra Grašu

2
Radiosarajevo.ba
Sjajni Zoran Šprajc dobio nagradu pa napravio show na pozornici: Prozivao Petra Grašu
Foto: Twitter / Zoran Šprajc sa ekipom

U subotu navečer u studiju HRT-a "Anton Marti" dodijeljene su najveće i najprestižnije medijske nagrade u zemlji "Zlatni Studio", koji je održan već šesti put, a jedan od dobitnika bio je i Zoran Šprajc, urednik i voditelj emisije "Stanje nacije".

Za najbolju TV emisiju Zlatni Studio dobila je RTL-ova emisija "Stanje nacije" koju vodi Zoran Šprajc, kojem je ovo nevjerojatna peta osvojena nagrada.

Neke je dobio samostalno, neke s "RTL Direktom", a sada mu je ovo prva s emisijom "Stanje nacije".

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

“Cease”, djelo umjetnice Šejle Kamerić, od danas u Veneciji

Fantastični Zoran Šprajc o stanju nacije u Hrvatskoj

Fantastični Zoran Šprajc o stanju nacije u Hrvatskoj

Koliko ova nagrada voditelju znači, moglo se vidjeti čim je proglašen pobjednik. Euforično je Šprajc tada ustao s mjesta, počeo skakati od sreće i grliti kolege, a onda je opet održao sebi svojstven govor.

Voditelji su odmah najavili da će ovo biti zanimljivo, a Mirko Fodor se čak našalio da ga ne sramoti.

"Spavaš li mirno, Petre Grašo? Petar ima pet Zlatnih studija, svaka budala može imati pet Zlatnih studija", počeo je Šprajc, no onda je nastavio u nešto ozbiljnijem tonu. 

"Stvarno se nisam ovome nadao, bila je velika čast biti nominiran. Hvala žiriju, nisam ni slutio da ću u tako kratkom vremenu doći do vrha. Hvala publici, hvala RTL-u koji mi je dozvolio da se igram i trošim pare na eksperimente. Najviše od svega hvala mojoj ekipi bez koje ovoga ničega ne bi bilo i koja je udahnula život nekim mojim idejama.

Hvala mami koja me rodila, hvala svima koji su vjerovali u mene", rekao je Zoran Šprajc nakon što mu je uručen Zlatni Studio, na što je Fodor na kraju dodao: "Hvala Bogu što si završio govor."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije