Fantastični Zoran Šprajc o stanju nacije u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični Zoran Šprajc o stanju nacije u Hrvatskoj
Foto: RTL Screenshot / Zoran Šprajc

U međuvremenu Ukrajina i Moldavija su dobile status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, što je još jedna bizarnost koju treba zabilježiti. Ali, nije toliko birarno da Bonsa i Hercegovina nije dobila taj status, kako se mnogi zgražaju.

Naime, čak i okupirana Ukrajina usred rata uspjela je ispuniti nekoliko kriterija za članstvo u EU, koje BiH nije uspjela ispuniti ni 27 godina nakon rata", kazao je fantastični Zoran Šprajc, na početku svoje satirične emisije "Stanje nacije" na RTL-u.

Šprajc se, naravno, odmah dotakao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Šprajc održao lekciju Brnabić: "U Srebrenici su vaši dali stvarno sve od sebe"

Šprajc održao lekciju Brnabić: "U Srebrenici su vaši dali stvarno sve od sebe"

"A na Summitu u NATO-u završio je progon griješnih duša koje je zbog izbornog zakona u BiH svojevremeno spektakularno najavio Zoran Milanović", rekao je Šprajc i pustio prilog u kojem Milanović govori da će "onda proganjati kao đavo griješnu dušu svakog zastupnika koji digne ruku za ratifikaciju tog sporazuma prije nego što se izmjeni izborni zakon".

U prilogu koji je trajao skoro četiri minute, Šprajc je o egzodusu Hrvata sa ovih prostora podvukao da je kriv pasoš, naglašavajući da neki i sa hrvatskom putovnicom ne mogu iz Bosne, misleći na Zdravka Mamića.

"Prije svega bih se zahvalio najgostoljubivijim ljudima na svijetu kao što su Bošnjaci i Hercegovci. I tu ću, vjerovatno, kako stvari stoje i umrijeti. Ja protiv toga nemam ništa. Dapače", kazao je Mamić.

Pogledajte još jednu sjajnu emisiju "Stanje nacije":


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije