Sin legendarnog Darka Rundeka ima čak šest imena, a o njemu malo znamo

0
Radiosarajevo.ba
Sin legendarnog Darka Rundeka ima čak šest imena, a o njemu malo znamo
Foto: Instagram / darkorundekofficial / Sandra Hržić i Drako Rundek

Poznati muzičar Darko Rundek jedno je od najvećih lica hrvatske muzičke scene.

Završio je režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, karijeru je započeo kao pjevač i gitarist sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a iznimne je uspjehe nizao kao autor i skladatelj u bendu Haustor.

Već je tridesetak godina u partnerskom odnosu s pozorišnom redateljicom Sandom Hržić, a u javnosti ih zajedno možemo vidjeti u iznimno rijetkim situacijama, piše Story.hr.

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

Benjamina Karić: Roditeljska kuća dobila uređenu prirodnu oazu iz koje se čuo smijeh i dječiji žamor

Zajedno su dobili sina koji se rodio 1991. godine u Parizu gdje su tada živjeli, a njegovo ime već godinama intrigira domaću javnost. David Vid Dimitrije Sebastian Ernest Viktor, puno je ime Rundekovog nasljednika.

A čini se da Vid nije krenuo, barem ne još uvijek, majčinim i očevim stopama. Svejedno, podjednako je kreativan i avanturističnog duha. U aprilu 2021. godine Rundek je u intervjuu s portalom Lupiga.com spomenuo i svog sina te tada otkrio čime se u trenutku bavi.

"Vaš sin David Vid Rundek je pretpostavljam u Francuskoj. Svojedobno je s prijateljima na jedrilici preplovio Atlantik?", glasilo je pitanje novinara.

"Ne samo jedanput! Kad se pojavila korona zatekao se sa svojim brodom i prijateljima u Dakaru u Senegalu, s namjerom da plovi dalje uz zapadno afričku obalu, ali mu je zbog zatvaranja granica jedino preostalo preploviti Atlantik do francuske kolonije Martiniqua, gdje su ih morali primiti kao francuske državljane. Povratak u Europu nije bio moguć zbog nepovoljnih vjetrova. Sad je u Francuskoj na farmi koju sam opisao", rekao je Darko tada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije