Znate li vi za neobično ime: Iskoristila džoker na pitanju o konju iz Bihaća

0
Radiosarajevo.ba
Znate li vi za neobično ime: Iskoristila džoker na pitanju o konju iz Bihaća
Foto: HRT / Iz sinoćnje emisije

U sinoćnjoj HRT-ovoj emisji "Tko želi biti milijunaš" sreću je okušalo dvoje takmičara.

Prvi je nasuprot Tarika sjeo Branimir, no on je kviz napustio sa samo 1.000 kuna (260 KM). Nakon njega je najbrži prst imala natjecateljica Irena, koja je došla do pitanja za 125.000 kuna (32.000 KM).

Branimir Topić iz Hrvatskog Leskovca je dva džokera iskoristio do pitanja za 16.000 kuna (4.100 KM) a naposlijetku je iskoristio i džoker zovi na pitanje kojom državicom vlada istoimena dinastija: Lihtenštajnom, Monakom, Brunejem ili Katarom. Džoker je bio oko 60% siguran da je odgovor Brunej, no Branimir je ipak odgovorio Monako i nije prešao drugi prag. 

Kući je ponio 1000 kuna, a tačan odgovor na ovo pitanje bio je Lihtenštajn. 

Iz sinoćnje emisije  - undefined

Foto: HRT: Iz sinoćnje emisije

Irena Hrković iz Jastrebarskog je iskoristila džoker zovi na pitanje o filmu Riba zvala Wanda. Tražio se odgovor na pitanje ko u tom filmu nije imao sreće pa je nastradao: koker španijel, pomeranski špic, jorkširski terijer ili francuski buldog. Džoker je rekao da misli da je točan odgovor koker španijel, no nije bio siguran pa je Irena pitanje prepolovila. Ostalo su odgovori jorkširski terijeri i francuski buldozi, a natjecateljica je okušala sreću i pogađaja. Njezin odgovor jorkširski terijer je bio tačan pa je osvojila 16.000 kuna.

Iz sinoćnje emisije  - undefined

Foto: HRT: Iz sinoćnje emisije

Na pitanju za 32.000 kuna (8.200 KM) je iskoristila džoker znalaca pa je njih pitala koji konj sa zagrebačkog trga se zove Emir: onaj na Trgu sv. Marka, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske ili na Trgu bana Jelačića. Irena je prihvatila odgovor Brune Roberta i odgovorila da je Emir konj na Trgu bana Jelačića. To je bio tačan odgovor za 32.000 kuna.

Iz sinoćnje emisije  - undefined

Foto: HRT: Iz sinoćnje emisije

Brončani konj zapravo je Jelačićev ljubimac Emir, kojeg je hrvatski ban dobio na poklon od Mahmud-bega Bašića iz Bihaća. Konj je uginuo deset godina nakon banove smrti. Ovom prilikom voditelj Tarik Filipšović se našalio glede neobičnog imena konja, pa je kazao da će zezati svoje prijatelje s ovim imenom - Hadžihafizbegovića i Bukovicu. 

Na pitanju za 125.000 kuna više nije imala džokere na raspolaganju, no nije znala što je to dromomanija. Odgovori su bili bolesna potreba za putovanjem, pićem, plesom ili kupnjom. Irena točan odgovor nije znala pa je kući otišla sa 64.000 kuna (16.500 KM), no da je pogađala i rekla - putovanjem, otvorila bi i iduće pitanje.

Iz sinoćnje emisije  - undefined

Foto: HRT: Iz sinoćnje emisije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije