Severinina turneja u Splitu započela trikom koji je zapanjio Arenu

Radiosarajevo.ba
Severinina turneja u Splitu započela trikom koji je zapanjio Arenu
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL / Severinina turneja u Splitu započela trikom

U splitskoj Areni sinoć je bilo fantastično i sjajnim trikom popularna pjevačica je otvorila novu turneju. Bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, sve karte rasprodane, a Severina se potrudila da u rodnom gradu napravi sjajnu feštu i to u dupke punoj Spaladium Areni.

Upravo tu je počela velika Severinina regionalna turneja 'The Magic Tour', produkcijski najveća i najzahtjevnija na ovim prostorima do sada.

Koncert je trajao dva i po sata, a uz Severinu, izmjenjivalo se  čak 16 plesača sa 20 koreografija, sviralo 15 muzičara, kao i članovi simfonijskog orkestra, prenose hrvatski mediji.

Severinina turneja u Splitu započela trikom - undefined

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL: Severinina turneja u Splitu započela trikom

Na samom je početku Seve izvela i trik, pojavivši se prvo na pozornici u dugoj crnoj haljini i prekrivena velom, da bi samo nekoliko sekundi kasnije osvanula na sredini Arene, odakle se uz ovacije Splićana i primajući ih za ruku probila do glavnog stagea.

Skinula je haljinu ostavši u trikou i zapjevavši hit s novog albuma "Losha", nakon čega je uslijedio dobro poznati "Brad Pitt" koji je publiku doslovno bacio u trans.

"Dobra večer djevojke, dobra večer momci", pozdravila je pjevačica publiku prije nego što je počela pjevati "Generale". Iz publike su se čuli uzvici: "Seve, mi te volimo!".

Na ovom projektu, na čelu sa Severinom, radilo je čak 100 ljudi, među kojima posebne zasluge nose još i talentirani slovenski redatelj Nejc Levstik, poznat po dosad brojnim uspješnim inozemnim projektima, koreograf Matic Zadravec...

Tu je bio i dizajner kostima Peter Movrin, koji je u svojoj karijeri imao prilike raditi za imena poput McQueena, Miu Miu, Beyonce, Lady Gage, Björk.

Severinina turneja nastavlja se već sljedeće subote, 23. novembra u Beogradu, zatim u Zagrebu 7. decembra te Ljubljani 21. decembra.

Nažalost, nećemo je vidjeti u Sarajevu, ne barem na početku turneje...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije