Mariah Carey na udaru zbog memoara: Tužila je rođena sestra, traži veliku odštetu

1
Radiosarajevo.ba
Mariah Carey na udaru zbog memoara: Tužila je rođena sestra, traži veliku odštetu
Foto: Odemagazine.com / Mariah Carey

Allison Carey, sestra popularne pjevačice Mariah Carey, tužila je pop divu zbog nanošenja duševne boli prouzrokovane izjavama u objavljenim memoarima pjevačice iz 2020. godine.

Prema sudskim dokumentima, do kojih je došao magazin Rolling Stone, Allison je optužila Mariah da je u određenom poglavlju iznosila neutemeljene tvrdnje o njoj, dok je objavljivanje memoara izazvalo daljnju emocionalnu uznemirenost.

U prijavi se navodi da je Allison 8. januara ponudila nagodbu, ali nije dobila odgovor. Sada traži odštetu od 1,25 miliona dolara.

U knjizi Mariah opširno piše o svom burnom djetinjstvu i odrastanju u nasilnoj porodici.

U poglavlju "Čaj od maslačka" ona tvrdi da joj je, tada dvanaestogodišnja, Allison dala Valium, pokušala je podvoditi i bacila je na nju kipući čaj, što joj je izazvalo opekotine trećeg stepena.

Allison osporava tvrdnje pjevačice, navodeći da njena sestra "nije predočila dokaze koji potkrepljuju ove ozbiljne navode", te da ih je objavila, a da joj nije dala priliku da odgovori.

Allison Carey - undefined

Foto: CelebsNow: Allison Carey

U podnesci navodi i da ju je Mariah "bešćutno odbacila kao svoju bivšu sestru", kao i da je iznijela "nečuvene tvrdnje" iako je znala da Allison nije dobro, a njeno stanje je rezultat toga što ju je "majka kao tinejdžericu silila da prisustvuje zastrašujućim satanističkim sastancima usred noći koji su uključivali ritualna žrtvovanja i seksualne aktivnosti".

Allison navodi da već godinama pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, anksioznosti, depresije i drugih zdravstvenih problema, povezanih s njezinim traumatičnim djetinjstvom.

U prijavi se napominje da je Mariah nazvala Allison "oštećenom" i "vrlo slomljenom" u pričama koje su dovele do objavljivanja memoara, ali bez obzira na to "iskoristila je svoj status javne ličnosti da napadne svoju siromašnu sestru, generirajući senzacionalne naslove koji opisuju njene grozne tvrdnje za promociju prodaje njene knjige".

U prijavi se dalje navodi da je Alison od objavljivanja memoara Mariah Carey postala "ozbiljno depresivna i nekarakteristično plačljiva", te se sada ponovo bori s problemom alkoholizma, nakon što je dugo vremena bila "čista".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije