Prošlo je sedam godina: Halid Bešlić se prisjeća najtežih trenutaka

Radiosarajevo.ba
Prošlo je sedam godina: Halid Bešlić se prisjeća najtežih trenutaka
Alo.rs / Halid Bešlić
Halid Bešlić prisjetio se detalja saobraćajne nesreće u kojoj je stradao prije sedam godina.

Jedan od najpopularnijih pjevača u regiji tada je izgubio oko, ali a kako kaže za srpski tabloid, bez obzira na sve je sretan jer je dobio priliku za novi život.

"Zbog oka i dalje osjećam posljedice nesreće. Jedno nemam, a na drugom mi je vidljivost smanjena za 30 posto pa sam tu malo hendikepiran. Moram više paziti kad hodam, a naočale mi smetaju", kaže Bešlić.

Halidu u nesreći nije stradalo samo oko, već je i pregrizao jezik.

"Jezik se najbrže regenerira. Da sam sasvim ostao bez njega, ne bih mogao pjevati. No to nije ono najgore. Zbog nesreće sada moram i na operaciju nosa" otkrio je pjevač koji je nakon saobraćajne nesreće u komi bio deset dana.

Imao je problema s plućima jer je do tada bio pušač.

"Kad sam upao u komu, nakupila mi se voda u plućima. Doktori su mi izvadili vodu, spašavali pluća i izvadili dvije boce katrana. Tad sam shvatio da je to kao most i ćuprija - oko sam izgubio, a dobio nova pluća", kaže poznati pjevač.

Prisjetio se i trenutka kad se probudio iz kome.

"Odmah sam znao da sam izgubio oko, ali kad sam udahnuo zrak, disao sam kao dječak", kaže Halid.

Nakon nesreće je prestao pušiti pa se udebljao 25 kilograma jer je, priznaje, stalno jeo u pekarama. Dosad je uspio smršaviti 15 kilograma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije