Schwarzenegger objavio fotografiju nakon ozbiljne operacije: 'Sad sam pravi Terminator'

0
Radiosarajevo.ba
Schwarzenegger objavio fotografiju nakon ozbiljne operacije: 'Sad sam pravi Terminator'
Foto: Instagram / Arnold Schwarzenegger

Legendarni austrijski glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger (76) otkrio je na društvenim mrežama da mu je nedavno ugrađen pacemaker nakon što je prethodno imao tri operacije na otvorenom srcu.

"Sada imam dio stroja u sebi, više sam nalik svom liku Terminatoru", našalio se u epizodi svoga podcasta ‘Arnold’s Pump Club’ gdje je progovorio o svom zdravstvenom stanju.

"Bio sam na operaciji, dobio sam pacemaker. Ovo što vam sada govorim protivi se velikom dijelu moga odgoja u Austriji, gdje niko nikada ne govori o zdravstvenim problemima. Sve vezano uz zdravlje drže za sebe.

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Zvizdić i Ademović u Istanbulu: Važni razgovori o rezoluciji o Srebrenici s turskim liderima

Ali dobio sam toliko poruka od ljudi koji su rođeni s bikuspidalnim aortnim zaliskom, poput mene. Rekli su mi da im je moja priča dala hrabrosti i nade da se suoči sa svojim zdravstvenim problemima", ispričao je glumac te naglasio da se trenutačno osjeća odlično.

Objasnio je da su ga liječnici savjetovali da ode na operaciju jer mu je srce kucalo nepravilno zbog ožiljka s prethodne operacije.  Glumac je prvi put imao operaciju zamjene zaliska 1997. godine, a to je zahtijevalo operaciju na otvorenom srcu. Na ponovnu zamjenu zaliska otišao je 2018. godine te također imao operaciju na otvorenom srcu. Treću operaciju imao je 2020. godine.

"Želim da znate da niste sami. Ako nešto odgađate iz straha, nadam se da ću vas nadahnuti da slušate svoje liječnike i brinete se za sebe. Postoje utezi koje niko od nas ne može podići sam. Ali zajedno možemo podići sve, možemo podići svijet", poručio je legendarni Arnie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije