Saša Lozar javno se izvinjava Severini: 'Znaš da mi to nije bila namjera'

1
Radiosarajevo.ba
Saša Lozar javno se izvinjava Severini: 'Znaš da mi to nije bila namjera'
Foto: Prinscreen / Let 3, Dora

Izvođači na sinoćnjoj Dori Eugen Stjepan Višić, Mario Lipovšek Battifiaca i Saša Lozar neugodno su iznenadili javnost seksističkim ponašanjem prema hrvatskoj pjevačici Severini Vučković na press konferenciji nakon prve polufinalne večeri.

Severina je dijelila jaja ostalima takmičarima, no neki ih nisu prihvatili. Prvi je bio Vinko Ćemeraš, a onda se nadovezao Battifiaca koji je Severini poručio: "Hvala lijepa, već ih imam dva." Isto je ponovio i Saša Lozar, a onda je jaje vratio i Eugen.

"Je li to tvoje jaje, Severina? Od kraljice kokoši? Čekaj, imam još jedno jaje", rekao je na engleskom jeziku pa rukom krenuo prema hlačama. "Nije toliko veliko, ali bit će u redu", dodao je.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Njihovo ponašanje je na društvenim mrežama osudio veliki broj ljudi, a muzičar se sada javno izvinio Severini.

"U životu postoje momenti kada se pretjera. U jučerašnjem ludilu i atmosferi izrekao sam Severini totalnu glupost i nešto što NIKAD ne bih rekao. Seve, stvarno mi je žao što sam povrijedio tebe, tebi drage ljude ili bilo koga. Znaš da mi to nije bila namjera. Oprosti. Saša", napisao je 44-godišnji pjevač na Instagram storyju. 

Eugen je također iznenadio svojim komentarom.

"Još nešto - ja mislim da tebi držanje jaja puno bolje stoji od mene. Je li možeš ti to?" upitao je Eugen Stjepan Severinu.On se kasnije također izvinio pjevačici.

"Jako je nespretno ispalo i izvučeno je iz konteksta. Odnosilo se na cijelu priču s pilićima i Severinom sa ženom s druge planete. Jaje također simbolizira i pilića, novi život, dijete.

Ja Severinu volim od kada znam za sebe i žao mi je da se izvlače ovakve konotacije. Osuđujem svaki oblik seksizma i šovinizma. Ko me imalo bolje poznaje, zna to", napisao je Eugen na svom Instagramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije