Salma Hayek otkrila tajnu svog mladolikog izgleda: 'Ne, nije botoks'

0
Radiosarajevo.ba
Salma Hayek otkrila tajnu svog mladolikog izgleda: 'Ne, nije botoks'
Foto: Društvene mreže / Salma Hayek

Jedna od najzgodnijih, a i najzaposlenijih glumica Hollywooda, 56-godišnja Salma Hayek, inzistira na tome da baš nikada nije imala botoks, a zasluge za svoj nevjerovatno mladolik izgled pripisuje meditaciji i 'frekventnim aparatima'.

Meksičko-američka glumica o svojoj je rutini ljepote progovorila u epizodi podcasta Kelly Ripe, Let's Talk Off Camera. Voditeljica podcasta, 52-godišnja Kelly nakon oduševljenja Salminom ljepotom upitala je da li je koristila botoks, na šta je Salma ponosno rekla "Nema botoksa!".

"Znam šta je tajna. Zbog zdravstvenih problema počela sam se baviti meditacijom koju redovno 'dopunjavam'. Mogu meditirati satima jer zaboravim na vrijeme, jako mi je zabavno. Meditacija nije razmišljanje ni o čemu, već osjećanje energije, kako se ona kreće i pleše u vama.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

To su različiti osjećaji i senzacije", izjavila je Salma dodajući da uz meditaciju, protiv starenja koristi i tretmane s frekvencijama. Uvjerena je kako radiofrekvencijski i mikrofrekvencijski aparati postižu bolje rezultate na njenoj koži upravo zato jer ona često praktikuje meditaciju.

"Često mi kažu da rezultate koje postižu sa mnom, ne mogu postići na drugim ljudima", otkriva Salma i dodaje kako meditira ne samo zbog 'anti-age' prednosti, već i zato jer tada ne osjeća zdravstvene probleme kao što su diskus hernija, vrat, kuk i zglobovi koji je počinju boljeti.

I iako je ona oduševljena s učinkom meditacije, njen suprug, 61-godišnji Francois-Henri Pinault s kojim ima 15-godišnju kćerku, skeptičan je oko svega.

"Moj muž ne vjeruje u to, ali kad sam jako loše dođe i upita me jesam li odradila svoju jogu", govori Salma i dodaje kako čak meditaciju i ne želi nazvati "pravim imenom".

Ipak, osim meditacije i tretmana, Salma koristi i jedan proizvod koji je jako popularan u Meksiku, a obično se koristi za liječenje opekotina, piše Gloria.hr.

"Koristim sastojak koji se zove Tepezcohuite koji se koristi u Meksiku za tretiranje opekotina jer potpuno regeneriše kožu. Zbog toga mi ne treba botoks, ne trebaju mi pilinzi", otkrila je Salma koja se na optužbe da koristi botoks dobro zabavi pa je tako prije dvije godine duhovito odgovorila obožavaocu koji je optužio da ima 'previše botoksa' na selfiju s mora koji je podijelila na društvenim mrežama: "Nemam botoks, ali hvala vam na savjetu jer sam mislila da je možda vrijeme."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije