Sahranu princa Philipa pratilo više od 13 miliona Britanaca

0
Radiosarajevo.ba
Sahranu princa Philipa pratilo više od 13 miliona Britanaca
Foto: EPA-EFE / Sahrana princa Phillipa

Sahranu britanskog princa Philipa u subotu je u Velikoj Britaniji pratilo više od 13 miliona televizijskih gledalaca, objavio je BBC.

Jednosatni prijenos uživo sahrane vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 miliona gledalaca, dok je sahranu pratilo 2,1 miliona na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.

Osim TV prijenosa, sahrana iz Windsora prenosila se na i radiju i na nekoliko YouTube kanala.

Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 miliona gledalaca iz svih dijelova svijeta.

Iako podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske porodice nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.

Godine 2002. sahranu Kraljice majke u Velikoj Britaniji pratilo je više od 10 miliona gledalaca, iako je je ceremonija održana u utorak, a 1997. sahranu princeze Diane pratio je 31 milion ljudi, što je rekordan broj gledalaca.

BBC iznosi i podatak po kojem se 2018. oko 13,1 miliona gledalaca uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije