... / Romana čeka deportaciju u Srbiju: Ko će vratiti 14.400 eura ukradenih iz bankomata?

03. 08. 2020. u 10:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Pjevačica Romana Panić (45) je prije dva dana puštena iz zatvora u Brizbejnu, gdje je služila dio kazne na koju je osuđena zbog pljačke bankomata sa svojim dečkom Filipom M.

Njih dvoje su ukrali 14.400 eura, a ona je zbog toga osuđena na kaznu od godinu dana, s pravom na puštanje na uvjetnu poslije dva mjeseca služenja zatvorske kazne.

Međutim, kako je odslužila dvije trećine kazne, ona je zbog dobrog vladanja puštena na slobodu gdje sada u jednom hotelu čeka deportaciju za Srbiju.

Njen dečko ostao je da robija, a iako su u obavezi da vrate sav novac koji su ukrali ili da kroz društveno korisni rad vrate dug, pjevačica je ipak uspjela da se izvuče i iz toga.

"Romana će se uskoro vratiti u Beograd! Njen dečko prihvatio je da sam vrati sav novac koji su opljačkali", ispričala je pjevačicina prijateljica za srbijanske medije.

Kako tvrdi njen prijatelj, Romanu je "sramota pojela "zbog cijele situacije koja joj se desila, u jednom trenutku je bila potpuno potonula, ali je sada mnogo bolje jer se vraća u svoju rodnu zemlju.

"Romana se 'živa pojela' od kada je uhapšena. Psihički se oseća bolje jer se konačno vraća u svoju zemlju, ali je u jednom momentu baš potonula. Pričala mi je da su se prema njoj u zatvoru lijepo ophodili, ali da je ipak nekoliko puta tražila pomoć psihijatra. Priznala mi je da se kaje zbog svega, da joj je ovo bila životna lekcija, koju je, da je bila pametna, mogla da izbjegne. Rekla mi je i da joj ovako nešto više nikada neće pasti na pamet, makar morala na ulici da prosi! Više puta je ponovila da se osjeća loše jer je osramotila i sebe i porodicu. Ne zna kako će da izađe pred majku, koja je očajna zbog cijele situacije", otkrio je jedan od Romaninih prijatelja.

Da joj je sa razlogom bilo loše, govori i činjenica da Romanina majka od sramote već mjesec ne izlazi na ulicu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA