Rodni list malog Archieja otkrio što je tačno Meghan Markle

Radiosarajevo.ba
Rodni list malog Archieja otkrio što je tačno Meghan Markle
Foto: Profimedia / Meghan Markle

Rođenje malenog Archieja Mountbatten-Windsora u matične knjige upisao je njegov otac, princ Harry. U njegovom rodnom listu, kao u svim ostalima, stoji kada je i gdje rođen te informacije o roditeljima.

Kako piše Mirror, u Archiejevom rodnom listu piše da je njegova majka "princeza Ujedinjenog Kraljevstva". Naime, Britanci su dosad vjerovali da je ona samo vojvotkinja od Sussexa te nisu znali da je zaista princeza.

Meghanina puna titula je Njeno kraljevsko veličanstvo princeza Henryja od Walesa. Zanimljivo je da su Britanci jako iznenađeni Meghaninom titulom, s obzirom na to da je i Kate Middleton u rodne listove svoje djece upisala da je princeza.

Osim toga, pokazalo se da, iako su opsjednuti Meghan, neki Britanci ne znaju ni ono najosnovnije o njoj, poput njenog imena. Naime, Meghan joj je srednje ime, a prvo ime joj je Rachel.

Kako su je otac Thomas Markle i majka Doria Raglan zvali Meghan od rođenja, a i svi prijatelji tako je nazivaju, kad se počela baviti glumom predstavljala se kao Meghan. Osim toga, u rodnom listu je i Harryjevo pravo ime Henry.

Iako su to skrivali od javnosti, u rodnom listu ispisano je i gdje je Archie rođen. Dječak je rođen u privatnoj bolnici Portland u Westminsteru u Engleskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije