Robert De Niro tvrdi da je njegov govor cenzurisan zbog komentara na račun Donalda Trumpa

0
Radiosarajevo.ba
Robert De Niro tvrdi da je njegov govor cenzurisan zbog komentara na račun Donalda Trumpa
Foto: EPA - EFE / Robert De Niro

Slavni glumac Robert De Niro kazao je da je njegov govor koji je počeo da čita na dodjeli Gotham filmskih nagrada mijenjan bez njegovog znanja i da su iz njega uklonjeni kritički komentari o Donaldu Trumpu, piše BBC.

Glumac je u početku izgledao zbunjeno dok je čitao spomenuti govor na sceni na dodjeli Gotham nagrada u New Yorku.

Onda je rekao publici: "Početak mog govora je mijenjan, isječen je dio. Ništa nisam znao o tome".

Niko se nije volio kao Boško i Admira: Prije 31 godinu ubijeni sarajevski Romeo i Julija

Niko se nije volio kao Boško i Admira: Prije 31 godinu ubijeni sarajevski Romeo i Julija

Potom je nastavio da čita originalni govor koji je našao u svom telefonu, a u kom se, između ostalog osvrtao na "Trumpove laži".

Dodjelom Gotham nagrada počela je ovogodišnja sezona filmskih nagrada, a De Niro je držao govor pred odavanje počasti za film Killers of the Flower Moon (Ubistva pod cvjetnim mjesecom), u kojima se i on pojavljuje.

De Niro je poručio i da "istina više nije istina".

"Istina nije istina. Čak se i činjenice zamjenjuju alternativnim činjenicama, vođene teorijama zavjere i ružnim stvarima", dodao je.

On se osvrnuo na studente na Floridi kojima je rečeno da su robovi tokom robovlasništva uspjeli da razviju vještine koje su im lično koristile i dodao da ni industrija zabave "nije imuna na ovu bolest".

Podsjetio je i na izjave glumca Johna Waynea, citirajući njegove opaske iz 1971. o Indijancima u kojima je rekao: "Ne osjećam da smo pogriješili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju".

"Laž je postala samo još jedno oruđe u arsenalu šarlatana. Bivši predsjednik nas je lagao više od 30.000 puta tokom četiri godine dok je bio na funkciji i nastavlja istim tempom u svojoj trenutnoj kampanji odmazde", nastavio je De Niro.

[twitter]https://twitter.com/MichaelWarbur17/status/1729507589132554731[/twitter]

"Ali uz sve svoje laži, on ne može da sakrije kakva mu je duša. On napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje, na primjer, koristeći ime Pocahontas kao uvredu", rekao je De Niro aludirajući na nadimak koji je bivši predsjednik dao senatorki Elizabeth Warren.

On je rekao da je baš u tom dijelu govora, u cenzurisanoj verziji, shvatio da nedostaje taj dio.

De Niro, koji je i u prošlosti glasno kritikovao Trumpa, onda je rekao da je trebalo da se zahvali Gotham nagradama i Appleu, koji je finansirao film Killers of the Flower Moon.

"Ali uopšte ne želim da im se zahvalim za ono što su uradili. Kako se usuđuju to da urade?".

Apple i organizatori nagrade nisu komentarisali navode Roberta De Nira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije