Reditelj otkriva izazove rada s Bradom Pittom tokom snimanja: Pale teške optužbe

0
Radiosarajevo.ba
Reditelj otkriva izazove rada s Bradom Pittom tokom snimanja: Pale teške optužbe
Foto: Printscreen / Brad Pitt u filmu 'Legenda o jeseni'

Prošlo je 30 godina od snimanja hit filma Legenda o jeseni, a reditelj Ed Zwick odlučio je sada podijeliti detalje sa snimanja, razotkrivajući izazove rada s Bradom Pittom.

Zwick, koji sada ima 72 godine, nedavno je izdao memoare pod nazivom Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood, gdje nije štedio riječi o holivudskom zavodniku.

Brad Pitt i Zwick zajedno su radili na filmu 1994. godine, a reditelj je otkrio da sve nije bilo idilično na setu.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U svojim memoarima, 71-godišnji Zwick optužuje Pitta za nestabilno ponašanje, opisavši ga kao "nestalanog u trenucima razdraganosti" te kako postaje nervozan kada treba izraziti duboke emocije u scenama.

"Nije mi jasno ko je prvi počeo vikati, ko je prvi psovao ili ko je prvi bacio stolicu. Možda sam to bio ja? No, kada smo podigli pogled, ekipa nije bila tu, i to nije bio posljednji put da se nešto takvo dogodilo", napisao je Zwick u svojim memoarima.

Važno je napomenuti da je Pitt dobio ulogu Tristana Ludlowa nakon što ju je prvobitno odbio Tom Cruise. Unatoč izazovima, producent Marshall Herskovitz uvjerio je Pitta da ostane u projektu, piše tportal.

"Ponekad, bez obzira na iskustvo i osjetljivost reditelja, stvari jednostavno ne funkcioniraju. Bradova ideja o tome kako bi Tristan trebao izgledati i ponašati se razlikovala se od moje. Brad je odrastao s muškarcima koji su držali svoje emocije pod kontrolom. Što sam više gurao Brada da se otvori, to je on više pružao otpor. No, nastavio sam poticati, a Brad se opirao", otkrio je Zwick u svojim memoarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije