Pronađeno tijelo američke reperice koja je sarađivala sa Eminemom i OutKastom

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo američke reperice koja je sarađivala sa Eminemom i OutKastom
Foto: Spotify / Gangsta Boo

Američka reperica Gangsta Boo preminula je u 43. godini. Tijelo reperice, pravog imena Lola Mitchell, pronađena je u njenom domu u Memphisu u nedjelju.

Gangsta Boo bila je druga žena koja se pridružila hip-hop grupi iz Memphisa Three 6 Mafia prije nego što ju je napustila 2002. Surađivala je sa zvijezdama uključujući Eminema, a prije toga je radila s OutKastom.

Osnivač Three 6 Mafia DJ Paul objavio je vijest o njenoj smrti - uzrok još nije poznat.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Reper Lil Jon bio je jedan od prvih koji je komentirao Paulovu objavu, napisavši: "Čovječe, bili smo zajedno prije tri sedmice. Odmori se, kraljice."

Njegov kolega reper iz Memphisa, Duke Deuce, komentirao je: "Živjela kraljica", a 2 Chainz je također odgovorio, jednostavno napisavši: "Čovječe", uz emotikon uplakanog lica.

Gangsta Boo je u novogodišnjoj noći na svom Instagram profilu, gdje ju je pratilo više od 260 hiljada ljudi, objavila video svog nastupa. 

Ty Dolla Sign također joj je uputio poruku, a američki radijski DJ Peter Rosenberg odao joj je počast na Twitteru. Napisao je: "Gangsta Boo je bila tako jedinstvena umjetnica... što se tiče stila, mudrog glasa, energije. Ona nije bila simbolična žena u ekipi već je stvarno donijela vlastiti stil u 3-6/Hypnotized Minds i učinila ih boljim."

Mitchell se pojavila na prvih pet studijskih albuma grupe Three 6 Mafia, koju su činili Paul, Juicy J, Lord Infamous, Koopsta Knicca, Crunchy Black i ona sama. Navela je nekoliko razloga za napuštanje grupe 2002. godine, uključujući loše financijsko upravljanje, kreativne razlike, ali i nastavak solo karijere.

Dok je bila u hip-hop grupi, već je izdala solo albume Inquiring Minds i Both Worlds *69, a potonji je dosegao 29. mjesto na Billboard 200 i osmo na R&B/Hip-Hop ljestvici.

Gangsta Boo izdala je svoj treći i posljednji studijski album 2003. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije