U 31. godini preminuo unuk Boba Marleya

0
Radiosarajevo.ba
U 31. godini preminuo unuk Boba Marleya
Foto: Wikipedia / Joseph Jo Mersa Marley

Joseph "Jo Mersa" Marley, unuk reggae legende Boba Marleya i sin glazbenika Stephena Marleya, dobitnika nagrade Grammy, preminuo je u 31. godini.

Njegov predstavnik potvrdio je njegovu smrt za Rolling Stone u utorak.

Prema WZPP radiju, Joseph Marley je "pronađen u svom vozilu". Uzrok njegove smrti još nije otkriven.

Tragičan ishod akcije u rudniku Mramor: Izvučeno tijelo rudara za kojim se tragalo šest dana

Tragičan ishod akcije u rudniku Mramor: Izvučeno tijelo rudara za kojim se tragalo šest dana

Rođen na Jamajci 1991., Jo Mersa se preselio u Miami s 11 godina, gdje je pohađao srednju školu i upisao Miami Dade College, gdje je studirao studijsko inženjerstvo. Jo Mersa bio je izložen muzici u ranoj dobi dok ga je odgajao njegov otac Stephen (50), jedno od Bobovih 11 djece koji su krenuli stopama pokojnog reggae umjetnika.

Nakon što je počeo pisati muziku u srednjoj školi, Jo Mersa je objavio svoju prvu pjesmu My Girl. Godine 2014. Jo Mersa je izdao svoj prvi EP pod nazivom Comfortable. Njegov posljednji i drugi EP Eternal, objavljen je prošle godine.

Premijer Jamajke, Andrew Holness odao je počast Jo Mersi.

Nazivajući njegovu smrt "velikim gubitkom za muziku dok gledamo na sljedeću generaciju", Holness (50) je dodao: "Moja iskrena sućut Josephovim prijateljima i saradnicima te bratstvu i obožavateljima reggae muzike posvuda. Neka nađe vječni mir dok mi oplakujemo njegov gubitak tokom sezone dobre volje kada s obitelji i prijateljima slavimo našu ljubav jedni prema drugima."

Prema WZPP radiju, iza Joa Merse ostale su supruga i kći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije