YouTuber Keenan Cahill preminuo u 27. godini

0
Radiosarajevo.ba
YouTuber Keenan Cahill preminuo u 27. godini
Foto: Prtscr / Youtube / Keenan Cahill

Zvijezda Youtubea Keenan Cahill tragično je preminuo u 27. godini.

Glasnogovornik obitelji potvrdio je vijest za WGN-TV, navodeći da je preminuo u četvrtak, 29. decembra.

Internetska ličnost iz Chicaga, Illinois, proslavio se lyp-sinc obradama popularnih pjesama, a slavu je stekao 2010. svojom obradom pjesme Teenage Dream Katy Perry, koja trenutno ima nevjerojatnih 58 miliona pregleda.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Cahill je nastavio sarađivati s cijelim nizom slavnih osoba kao gostujućih umjetnika na svom kanalu, uključujući Jennifer Aniston, 50 Centa, Tinie Tempah, Maroon 5, The Wanted, Justina Biebera i, naravno, Katy Perry.

Ovaj 27-godišnjak je imao Maroteaux-Lamyjev sindrom, progresivno stanje koje uzrokuje povećanje, upalu ili ožiljke mnogih tkiva i organa te na kraju propada. Prošao je niz tretmana nakon što mu je dijagnoza postavljena u dobi od jedne godine, uključujući transplantaciju koštane srži 1997. i operaciju za ublažavanje intrakranijalne napetosti.

Ranije ovog mjeseca oglasio se na Instagramu kako bi objasnio svojim pratiteljima da će 15. decembra biti podvrgnut operaciji otvorenog srca.

U međuvremenu, brojni su poslali poruke počasti pokojnoj zvijezdi, uključujući i DJ-a Paulyja D-a, koji je sarađivao s Cahillom.

Uz fotografiju para iza DJ kabine napisao je: "Hvala ti što si uvijek činio da se svijet smije."

Scenarist i redatelj Michael A. MacRae također je objavio sliku njih dvoje zajedno, navodeći: "Ovo boli. Keenan je bio toliko omiljen zbog svoje zarazne energije koju je širio na YouTubeu. Imao je talenat svima izmamiti osmijeh na ljude. RIP, prijatelju. Vidimo se opet."

Producent WGN Morning Newsa je poručio: "Tužna vijest: preminuo je jedna od prvih YouTube senzacija, nakon operacije na otvorenom srcu. Imao je više od 500 miliona pregleda. Od 2010. do 2014. niste mogli ići u bar, noćni klub ili koristiti Google bez da vidite njegovu sliku."

Većina ponavlja samo jednu rečenicu: "Hvala ti što si nasmijao toliko ljudi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije