Profesorica baleta otkrila velike tajne Lady Di: Poznato ko je prava ljubav života princeze Diane

0
Radiosarajevo.ba
Profesorica baleta otkrila velike tajne Lady Di: Poznato ko je prava ljubav života princeze Diane
Foto: Instagram / Princeza Diana u jednoj od svojih haljina

"Jednostavno ne mogu ništa učiniti kako treba kad je u pitanju moj suprug. Jako ga volim i želim da bude ponosan na mene, ali mislim da on ne osjeća isto.

Ne razumijem zašto mu nisam dovoljna. Mislim da više voli stariju ženu... Znam da se ponovno viđa s Camillom", govorila je uplakana princeza Diana svojoj profesorici baleta 1986. godine.

Anne Allan, koja je Dianu podučavala baletu od kada se udala za Charlesa, sada je sve odlučila otkriti u memoarima "Ples s Dianom", prenosi Page Six. Allan i Diana su se zbližile na satovima baleta i postale bliske prijateljice koje se jedna drugoj povjeravaju. "Među nama nema ljubavi i uvijek sam sama. Samo želim biti voljena. Ne mogu nastaviti ovako. Oni stvarno očekuju da jednostavno ne kažem ništa i nastavim. Kako to učiniti?", govorila joj je Diana.

Nekadašnji hollywoodski zavodnik uhvaćen kako strastveno ljubi 40 godina mlađu djevojku

Nekadašnji hollywoodski zavodnik uhvaćen kako strastveno ljubi 40 godina mlađu djevojku

Allan otkriva da Charles nije bio sretan zbog ljubavi svoje supruge prema plesu. Jednom je prilikom Diana u Kraljevskoj opernoj kući zaplesala uz pjesmu Uptown Girl Billyja Joela, a reakcija sadašnjeg kralja Allan je jako zaboljela. "Otišla je do Charlesa i dok je stajala pred njim mogla sam osjetiti da očajnički želi njegovo odobrenje. Rekao je: "Bravo, draga." Onda se okrenuo razgovarati s nekim drugim. Osjetila sam njegovo neodobravanje...", priznala je Allan.

Iako je Diana rekla da tu večer neće nikada zaboraviti, povjerila se Allan da se Charlesu "nije svidjelo što se ona tako prikazuje". Stvari su se pogoršale, 1987. godine. Diana je bila utučena smrću tjelohranitelja i ljubavnika Barryja Mannakeeja u nesreći na motoru. Na vrpcama njenog trenera glasa, Petera Settelena, Mannakeeja je Diana opisala kao svoju najveću ljubav.

Znate li za prvu ljubav kraljice Camille? Ostavila ga iz razloga koji je iznenadio cijelu javnost

Znate li za prvu ljubav kraljice Camille? Ostavila ga iz razloga koji je iznenadio cijelu javnost

Diana je svojoj profesorici rekla i da Charles želi živjeti odvojene živote. "Sve što želim je biti s Charlesom i da me on voli, ali sada postoji samo praznina... On bježi Camilli kad god može. To uopće nije ono što želim. Voljela bih da brak uspije, ali za sada nije", kazala je pa otkrila da je upoznala nekoga zbog koga se osjeća puno bolje.

Riječ je bila o vojniku Jamesu Hewittu. Učinilo ju je sretnom saznanje da se neko brine o njoj s nježnošću i ljubavlju, napisala je Allan pa dodala da je Diana bolovala od bulimije te da ju je bilo "sram" to priznati. Dianinu bulimiju pogoršale su njene bračne nevolje zbog čega je Allan bila ljuta na aferu Charlesa s Camillom.

Allan se u memoarima također prisjeća nekoliko situacija Charlesa i Diane, među njima je ona u kojoj je Diana pripremila piknik za nju i svog supruga na njegovom seoskom imanju, ali kada je Charles ugledao stol odmah joj je rekao: "Ne jedem vani. Recite batleru da sve to smjesta uzme."

Kralj Charles i princeza Diana imaju vanbračno dijete? 'Upoznavanje je dogovoreno'

Kralj Charles i princeza Diana imaju vanbračno dijete? 'Upoznavanje je dogovoreno'

"U tom trenutku je još malo nje umrlo. Njenu romantičnu namjeru uništilo je nekoliko snažnih riječi", napisala je Allana, koja je otkrila i kako je izgledao susret Diane s Camillom na rođendanskoj zabavi njene sestre Annabel Elliot, 1989. godine. "Imaš sve na svijetu. Muškarci koji se zaljubljuju u tebe i dvoje prekrasne djece. Šta više možete poželjeti?", rekla je Camilla Diani na što joj je ona čvrsto odgovorila: "Želim svog supruga."

Taj se "okršaj" Diana radosno prepričavala Allan. Spisateljica memoara također je otkrila i da je princeza plesala kroz obje trudnoće te da je Allan prva saznala da Diana čeka Williama.

Diana je svojim sinovima, Williamu i Harryju, posvetila izvedbu na melodiju iz Top Guna, a ne Charlesu kako je izvijestila tadašnja novina te Netflixov hit The Crown.

Na današnji dan princeza Diana posjetila je Bosnu: Nije se željela sastati s političarima

Na današnji dan princeza Diana posjetila je Bosnu: Nije se željela sastati s političarima

Kasnije se Allan preselila u Škotsku pa u Toronto i nastava baleta s Dianom je prestala. Dvije prijateljice i dalje su ostale u kontaktu. Posljednji su put razgovarale, otkriva Allan, nakon smrti Dianina oca Earla Spencera u martu 1992. godie i iste godine kada su se ona i Charles službeno rastali, piše Jutarnji List.

Shrvana Dianinom smrću u saobraćajnoj nesreći u Parizu u augustu 1997. godine piše u memoarima: "Na našim satima nije bila ništa drugo nego ona prava ona. Ples je omogućio svjetlu u njoj da gori jače, a ja sam dobila izuzetnu čast da budem dio toga."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije