Princ Harry ne želi više šutjeti: Pio sam i drogirao se zbog smrti majke, a onda...

0
Princ Harry ne želi više šutjeti: Pio sam i drogirao se zbog smrti majke, a onda...
Foto: People / Princ Harry

Princ Harry, vojvoda od Sussexa kazao je da je trauma majčine smrti dovela do toga da je alkoholom i drogama maskirao emocije te ih je uzimao kako bi otupio svoje osjećaje.

Harry je imao samo 12 godina kada je Diana, princeza od Walesa, poginula u u augustu 1997. u automobilskoj nesreći dok su je progonili paparazzi u Parizu.

U prve tri epizode Apple TV-a The Me You Can’t See (Ja, kojeg ne možete vidjeti), princ je govorio o traumatičnim uspomenama iz djetinjstva, uključujući o trenutku kada su nastale fotografije dok je s bratom, ocem, ujakom i djedom hodao iza Dianinog lijesa.

"Za mene je najviše ostao u sjećanju zvuk kopita konja", rekao je 36-godišnjak voditeljici serije Oprah Winfrey.

"Bilo je to kao da sam izvan svog tijela i samo hodam radeći ono što se od mene očekivalo. Pokazivao sam desetinu osjećaja u odnosu na ono što su pokazivali svi ostali: Ovo je bila moja mama – nikad je nisi ni upoznao."

Serija se fokusira na mentalno zdravlje, a Harry je opisao kako je trauma gubitka izazvala tjeskobu i teške napadaje panike u dobi od 28 do 32 godine.

“Svaki put kad sam obukao odijelo i kravatu … morajući igrati ulogu pogledao bih se u ogledalo, navukao bezizražajno lice i kazao – idemo. Prije nego što sam uopće izašao iz kuće, oblijevao me znoj. Bio sam istodobno spreman na borbu i bijeg. Bio sam voljan piti, bio sam voljan uzeti drogu, bio sam spreman pokušati i raditi stvari s kojima sam ublažio ono što sam osjećao.”

Rekao je Winfrey da bi u petak ili subotu navečer popio alkohola koliko se popije u sedam dana “ne zato što sam uživao, već zato što sam pokušavao nešto prikriti”.

Tokom programa vojvoda je također kazao kako je potpuno ignorirano kada je njegova supruga Meghan bila na pragu samoubistva zbog uznemiravanja na društvenim mrežama.

To navodno napuštanje bio je jedan od “najvećih razloga” zbog kojih je par napustio Veliku Britaniju, rekao je Harry.

“Zasigurno me sada više niko neće na silu ušutkati”, dodao je.

"Kada mi je Meghan rekla šta je htjela da uradi rekla mi je i da je odustala samo zato što nije htela da dozvoli da izgubim još jednu ženu u svom životu. Moju majku su otjerali u smrt dok je bila u vezi s nekim čija koža nije bila bijela.

I vidite šta se desilo. I sve se to ponavlja sada i trag vodi do istih ljudi, isti model, ista industrija stoji iza toga i oni neće stati dok Meghan ne bude mrtva", rekao je Hari koji nije nikog imenovao, ali je jasno da misli na britansku žutu štampu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije