Preminuo Shane MacGowan (65), frontmen The Poguesa: Oglasila se supruga Victoria

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Shane MacGowan (65), frontmen The Poguesa: Oglasila se supruga Victoria
Foto: Instagram / Shane MacGowan

Muzičar i pjevač Shane MacGowan, najpoznatiji kao frontmen grupe The Pogues, preminuo je u 65. godini života.

Pjevač je mjesecima bio na intenzivnoj njezi, a prošle mu je godine dijagnosticiran virusni encefalitis, odnosno upala mozga.

Na društvenim mrežama se oglasila njegova supruga Victoria Mary Clarke.

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

"Ne znam kako ovo reći… Shane će zauvijek biti moja svjetlost, mjera mojih snova, ljubav mog života, najljepša duša, prekrasni anđeo, sunce, mjesec, početak i kraj svega što mi je drago, otišao je Isusu i Mariji i svojoj predivnoj majci Therese.

Blagoslovljena sam jer sam ga upoznala, voljela i jer sam bila beskrajno i bezuvjetno voljena od njega, te što smo proveli toliko godina života i ljubavi, radosti, zabave, smijeha i toliko avantura skupa. Nema načina da opišem gubitak koji osjećam i čežnju za samo još jednim njegovim osmijehom koji mi je osvjetljavao svijet. Hvala ti, hvala ti, hvala ti, hvala ti na tvojoj prisutnosti u ovome svijetu, učinio si ga vrlo svijetlim i donio si toliko radosti toliko ljudima svojim srcem, dušom i muzikom. Živjet ćeš zauvijek u mom srcu. Bio si moj svijet", napisala je Victoria Mary Clarke na društvenim mrežama.

Shane MacGowan rođen je 25. decembra 1957. godineu Pemburyu u Kentu, ali odrastao je u Tipperaryu u Irskoj, a kasnije u Brightonu i Londonu. Tokom tinejdžerskih dana bio je jedna od najpoznatijih londonskih osoba u okvirima punka, ali i predstavnik irske glazbene dijaspore. Bio je poznat po svojim problemima s alkoholom i drogama, zbog čega su ga drugi članovi sastava izbacili iz The Poguesa početkom 1990-ih. Poslije toga osnovao je sastav Shane MacGowan and the Popes. Kasnije, 2000-ih ponovo surađuje s The Poguesom.

Među Shane MacGowansovim idolima bili su Brendan Behan i Luke Kelly. Shane MacGowan je sarađivao s velikom brojem poznatih sastava i glazbenika među kojima su bili The Dubliners, Joe Strummer, Sinéad O'Connor, Nick Cave, Tom Waits, Steve Earle, Johnny Depp i U2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije